De ce ai nevoie pentru a slăbi? Nutriționiștii spun că, în 2020, este timpul să renunțăm la diete populare, cum ar fi ceto, de exemplu, și să alegeți o dietă care să nu pună sănătatea în pericol.

Dacă ați încercat vreodată dieta, probabil că ați observat că majoritatea dietelor sunt restrictive, nu se bazează pe toate grupele de alimente și nu vă oferă toți nutrienții de care aveți nevoie. Indiferent de dieta pe care ați dori să o adoptați în acest an, experții spun că, pentru a pierde în greutate într-un mod sănătos, trebuie să urmați următoarele reguli:

Hidratează-te

Aceasta este una dintre cele mai importante reguli pentru sănătatea generală, indiferent dacă urmezi o dietă sau nu, deoarece apa este vitală pentru ca organismul să își îndeplinească funcțiile. O persoană ar trebui să bea 6 până la 8 pahare de apă pe zi sau chiar mai mult dacă activitatea fizică este mai intensă sau dacă persoana rămâne în căldură mult timp. Când ții dieta, apa contează foarte mult, deoarece te ajută să te simți sătul.

Nu mai adăuga zahăr în alimente și băuturi

În timp ce aportul de zahăr nu trebuie să depășească 20g pe zi pentru femei și în jur de 35g pentru bărbați, mulți oameni nu țin cont de acest lucru. În plus, cantitățile mari de zahăr sunt ascunse în alimentele și băuturile cumpărate în magazin, așa că dacă adăugăm mai mult la cafea sau ceai, creștem consumul.

Dublați cantitatea de legume

Mulți dintre noi nu realizăm cât de puține legume mâncăm, așa că, dacă sunteți tentați să vă umpleți farfuria cu carne, lactate și chiar pâine, mâncați mai puțin și adăugați mai multe legume în schimb. .

Acordați atenție poftei de mâncare

În general, și cu atât mai mult când țineți o dietă, este foarte important să mâncați numai atunci când vă este foame. Acordați atenție semnalelor pe care vi le trimite corpul, deoarece uneori puteți fi păcăliți. Dacă ți-e foame, bea un pahar cu apă. Dacă în 20 de minute ai aceeași senzație, înseamnă că a fost într-adevăr o foame și nu o poftă și, prin urmare, este indicat să mănânci.

Respectă cele 30 de minute de sport pe zi

Nu contează dacă faceți gimnastică acasă, săpați în grădină, alergați în parc sau dansați: important este să faceți activitate fizică moderată cel puțin 5 zile pe săptămână. Dacă nu puteți face toate acestea, mersul pe jos o oră pe zi este minunat.

Cele mai potrivite diete în 2020: diete mediteraneene și volumetrice

Dacă vă întrebați ce să mâncați pentru pierderea în greutate, nutriționiștii recomandă dieta mediteraneană ca fiind cea mai inspirată alegere când vine vorba de dietă. Pe baza de legume, leguminoase și pește, această dietă este însoțită de un aport ridicat de antioxidanți, vitamine și minerale, care contribuie la pierderea în greutate, reduc riscul bolilor cardiovasculare și îmbunătățește sănătatea.

Dacă decideți să adoptați dieta mediteraneană, alimentele de bază pe care le veți mânca vor fi:

– Legume cât mai puțin procesate posibil
– Leguminoase
– Fructe
– Pâine integrală, paste integrale, orez brun, ovăz integral
– Pești, în special somon
– Pui, curcan
– Ouă
– Ierburi și condimente
De asemenea, puteți consuma cu moderație:
– Brânzeturi
– Carne afumată crudă, cum ar fi prosciutto
– Ulei de masline.
Băuturile pe care le puteți consuma în dieta mediteraneană sunt:
– Apa
– ceai sau cafea neîndulcită
– Vin roșu (maximum 1 pahar pe zi).

Exemplu de meniu de o zi, bazat pe dieta mediteraneană:

Mic dejun: Iaurt grecesc cu ovăz integral și fructe proaspete
Masa de pranz: hummus marinat, măsline și salată de roșii cu pătrunjel și usturoi
Luând cina: peste copt cu cartofi si salata verde de lamaie si ulei de masline.

O altă dietă recomandată de specialiști este dieta volumetrică. Acest lucru este indicat în special persoanelor care simt nevoia să vadă multă mâncare pe farfurie, pentru că altfel simt că nu sunt obosite. Practic aveți voie să mâncați pâine (o felie pe zi), carne și lactate, dar în cantități mici puteți mânca câte legume doriți.

Cu alte cuvinte, puteți pune o felie de pâine și o felie de brânză pe farfurie și puteți umple restul farfuriei cu legume. Sau, dacă mâncați alimente gătite, acestea ar trebui să conțină doar puțină carne și o mulțime de legume. Puteți mânca cât doriți din supa de legume și aveți voie și nu mai mult de 3 deserturi pe săptămână, cu cât mai puțin zahăr posibil.

Bibliografie:
https://www.goodhousekeeping.com/health/diet-nutrition/a31003763/best-diets-2020/
https://www.healthline.com/nutrition/mediterranean-diet-meal-plan

 

Spread the love

Tags