Dacă ai peste 40 de ani, poate ai observat că te îngrași mai repede, dar îți este mai greu să slăbești. Ce metode sănătoase puteți încerca să reveniți la greutatea dvs. anterioară?

Maturitatea vine cu experiență de viață și încredere în sine, dar adesea cu kilograme în plus. Modificări ale nivelurilor de activitate sau chiar obiceiuri alimentare, schimbări hormonale și felul în care corpul începe să stocheze grăsime – toate acestea pot juca un rol în creșterea în greutate. Și atunci, cum să slăbești după 40 de ani? Există câteva sugestii nu atât de dificile de reținut.

Legumele și fructele ar trebui să ocupe un loc central la masa ta

Gândește-te la ceea ce mănânci de obicei în timpul zilei. Este posibil să consumați prea multe produse concentrate (sandvișuri cu pâine, carne și brânză, produse de patiserie etc.), mai ales dacă aveți multă muncă și nu aveți timp să acordați o atenție deosebită mâncării? Obișnuiește să mănânci cel puțin o legumă crudă și unul sau două fructe la fiecare masă (în special mere, kiwi și fructe de pădure). Legumele te ajută să te simți sătul, sunt bogate în substanțe nutritive și sărace în calorii, iar fructele, consumate ca gustare, te ajută să ții sub control apetitul pentru dulciuri.

Morcovi, Galben Sfecla, Legume, Morcov, Alimente

Nu sări peste micul dejun

Mulți oameni mănâncă noaptea târziu și nu le este foame dimineața. Experții recomandă să mâncați o cină mică seara (astfel încât stomacul să nu digere alimentele grele peste noapte) și un mic dejun mare și sănătos dimineața (de exemplu, fulgi de ovăz cu iaurt și omletă cu fructe sau spanac etc.), pentru a câștiga energie , care poate fi ars în timpul zilei. În acest fel, vă puteți îngriji de afacerea dvs. și nu vă gândiți la alimente nesănătoase, cum ar fi cornurile sau produsele de patiserie. De asemenea, pentru a slăbi, este important să mâncați mai mult în prima parte a zilei și mai puțin în a doua.

Reduceți prăjirea

Când sunteți acasă, gătiți cu atenție ceea ce doriți să mâncați, reducând prăjirea: în loc să gătiți cartofii într-o tigaie cu mult ulei, tăiați-i în sferturi, ungeți-i cu ulei și sare și puneți-i la cuptor. În loc să încălziți ouăle în ulei, faceți file românesc (în apă cu oțet), omletă (doar pulverizați puțin ulei pe tigaie) sau ouă fierte, pe care le puneți într-o salată de legume pe care adăugați o linguriță de muștar. și un iaurt. În general, este mai bine să fierbeți alimentele și apoi să adăugați puțin ulei sau unt, mai degrabă decât să le prăjiți.

Acordați atenție numărului de calorii

După 40 de ani, este greu să slăbești și pentru că, deși înveți să consumi un anumit număr de calorii, organismul nu are nevoie de atâtea. Acest lucru nu înseamnă că va trebui să numeri caloriile pentru tot restul vieții – este bine să faci asta o vreme, pentru a te obișnui vizual cu cantitățile (de exemplu, faptul că un ou fiert conține aproximativ 50 de calorii sau o cutie de brânză de vaci conține aproximativ 160-180 de calorii) și treptat veți ști fără a calcula cât puteți mânca la o singură masă. Pentru a reduce caloriile, alegeți legume bogate în calorii, deoarece acestea conțin cele mai puține calorii, carne slabă și brânzeturi cu conținut scăzut de grăsimi cu moderare.

Fii conștient de cât mănânci

Mâncăm de multe ori în deplasare, în colțul biroului sau la bufet, fără să ne acordăm timp să ne bucurăm de o masă în liniște. Pe cât posibil, atunci când mănânci, pune mâncare pe farfurie, stai la masă și fii conștient de ceea ce mănânci. Mestecați încet, gustați mâncarea și savurați-o.

Evitați băuturile zaharate și alcoolul

Consumul de băuturi zaharate și carbogazoase este una dintre cele mai mari capcane atunci când vine vorba de slăbit. Sucurile cu bule, băuturile energizante, cafeaua cu zahăr și smântână sau prea multe băuturi alcoolice vă pot împiedica eforturile de a slăbi fără să vă dați seama. Pentru a slăbi și a vă reduce riscul de diabet, este bine ca băuturile zilnice să fie apă și ceaiuri din plante sau cafea neîndulcită și să lăsați doar pentru anumite ocazii alte tipuri de băuturi.

Nu uitați de mișcare

Chiar dacă simțiți că nu aveți timp pentru nimic, nu puteți pierde în greutate după 40 dacă nu vă mișcați puțin: fie mergeți la serviciu, fie veniți acasă. Tu sau alergi în parc cu copii. , contează fiecare moment de activitate, mai ales dacă ai un loc de muncă la birou. Chiar și atunci când vă uitați la televizor, vă puteți activa mușchii, de exemplu, dacă faceți exerciții de mână cu o sticlă de apă de 500 ml.

Verificați tiroida

Dacă mâncați sănătos și faceți exerciții fizice, dar observați că nu pierdeți în greutate și, în plus, vă simțiți obosiți și deprimați și aveți dureri articulare, este bine să mergeți la medic pentru a vă verifica tiroida, deoarece este posibil să nu funcționeze corect… și au nevoie de tratament.

Bibliografie:
Web MD – 14 moduri de a pierde în greutate după 40 de ani
https://www.webmd.com/diet/ss/slideshow-lose-weight-after-40
Sănătate – Top 5 sfaturi pentru a pierde în greutate dacă aveți peste 40 de ani
https://www.health.com/weight-loss/weight-loss-over-40

Spread the love

Tags