Curatarea podelelor nu este tocmai cea mai placuta treaba de facut prin casa. Trebuie sa maturi sau sa aspiri, sa muti mobilierul, sa scoti o galeata cu apa si sa freci podeaua cu mopul pana cand tot parchetul straluceste. Cel mai bun lucru pe care il poti spune despre aceasta sarcina este ca iti face casa sa se simta mult mai proaspata si, desigur, ajuta la arderea caloriilor. Dar daca se dovedeste ca faci o treaba proasta si ca strici calitatea parchetului? Pentru a nu intampina un asemenea cosmar, iti recomandam sa eviti urmatoarele greseli:
Nepregatirea podelei inainte de a o curata.
Inainte de a incepe curatarea podelei, trebuie sa te asiguri ca in camera nu mai este niciun animal de companie si ca ai mutat piesele de mobilier si covoarele departe de zonele pe care vrei sa le cureti. Primul pas este sa aspiri sau sa maturi bine. Acorda atentie zonelor cu trafic intens, cum ar fi usile si holurile, dar nu uita de locurile ascunse, cum ar fi cele de sub mobilier, deoarece acolo se ascund adesea praf, murdarie si par de animale.
De asemenea, ar trebui sa acorzi atentie oricaror substante lipicioase de pe podea. Foloseste un cub de gheata pentru a indeparta resturile lipite, apoi razuieste-le cu un card de credit vechi. Curatarea podelelor este cea mai buna modalitate de a scapa de praful din casa, dar trebuie inceputa cand podelele sunt pregatite.
Utilizarea excesiva de apa sau de aburi
Chiar daca aburul este unul dintre cele mai bune si mai inofensive produse de curatare, unele tipuri de podele (in mare parte, cele din lemn de esenta tare) nu se inteleg bine cu apa. Poti folosi apa sau aburi pentru curatarea podelei, insa doar daca tipul de podea pe care il ai nu va fi deteriorat din cauza umiditatii.
Folosirea unui produs de curatare nepotrivit.
Pentru curatarea parchetului, se recomanda evitarea oricaror produse cu inalbitor sau amoniac, care sunt prea abrazive. Cele mai bune solutii sunt produsele profesionale de curatare a parchetului sau, pur si simplu, sapunul sau bicarbonatul de sodiu.