Stiri Generale
Curiozitati despre reciclare pe care trebuie sa le stii

Reciclarea este din ce in ce mai prezenta in societatea noastra. Desi doar 30% dintre materialele care ar putea fi reciclate se recicleaza, suntem pe drumul cel bun iar campaniile de informare sunt din ce in ce mai agresive.
Din pacate, intregul concept de reciclare este destul de tanar. Abia dupa revolutia industriala din Anglia (secolul 19), a inceput sa fie reciclarea hainelor uzate iar spre sfarsitul celui de-al doilea Razboi Mondial reciclarea fierului si a metalelor rare.
Dupa anii ‘70 insa, oamenii au inceput sa constientizeze problemele pe care obiectele aruncate le reprezinta si au inceput sa se intereseze mai mult despre cum pot sa refoloseasca anumite materiale. Din 1992, majoritatea statelor au inceput sa adopte politici de reciclare, in urma conferintei de la Rio De Janeiro.
Fiind o activitate atat de scurta, reciclarea are si o multime de curiozitati. Iata doar cateva dintre ele:
- Pentru a recicla un obiect de aluminiu este nevoie doar de 5% din energia depusa pentru realizarea initiala a acestuia;
- In fiecare ora se arunca 2.5 milioane de sticle de plastic, multe dintre acestea ajungand in natura. Absolut toate sticlele din plastic ar putea fi reciclate.
- Mai bine de 75% din totalul deseurilor aruncate de oameni ar putea fi reciclate. Din pacate, doar 30% ajung in centrele de reciclare;
- O singura tona de hartie poate sa salveze 17 copaci maturi. Pe langa asta, mai salveaza si 21000 de litri de apa potabila, 2 barili de petrol, 4000 de kw/h de energie electrica si nu mai putin de 3 metri cubi in groapa de gunoi. Spatiul pentru gropile de gunoi devine o problema din ce in ce mai mare in toata lumea;
- Exista materiale care pot fi reciclate la infinit. Unul dintre acestea este sticla. Aluminiul poate, de asemenea, sa fie reciclat de foarte multe ori;
- Timpul in care se descompun anumite materiale este extrem de mare. Un simplu rest de tigara (pe care multi il considera biodegradabil) se descompune in 12 ani. Daca vorbin despre aluminiu, sticla sau plastic, timpul necesar pentru descompunere variaza intre 200 si 1 milion de ani. Este, asadar, extrem de important sa incepem sa reciclam si sa o facem cat mai repede.
Ambalajele, cum ar fi paharele de iaurt sau sticlele de apa, reprezinta, doar ele, aproximativ 40 % din utilizarea materialelor plastice si peste 60 % din deseurile din plastic generate in UE.
Pentru a-si atinge noile obiective in materie de reciclare ambalaj plastic, UE trebuie sa inverseze situatia actuala, in care incineram mai mult decat reciclam.

Cu ajutorul All In Packaging puteți găsi cele mai optime ambalaje pentru produsele dumneavoastră, puteți alege din mai multe mii de oferte de produse de ambalare ca flacoane, capace, dozatori, tuburi, cutii de carton, recipiente cosmetice și alte ambalaje, sau puteți cere proiectarea de ambalaje speciale. Cu ajutorul serviciilor noastre vă puteți realiza ideile unice de ambalare și puteți comanda împreună cu ambalaj, etichetare și umplere.
Fabricaţi sau comercializaţi materiale de ambalare?
Prin portalul All In Packaging puteti lua contactul incepand cu cumparatorii cei mici pana la cei mari. Inregistrarea este simpla, trebuie sa va indicati numai informatiile legate de produs si stoc. Beneficiati si dumneavoastra de avantajele sistemului de vanzare si marketing All In Packaging.