data cu sosirea vremii calde, vei descoperi, de asemenea, ca in curte revine un sunet familiar si persistent de zumzet. Insectele s-au intors, iar printre ele se regasesc si viespile.

Iar viespile nu sunt tocmai prietenoase. Pe langa faptul ca pot ataca, pot prezenta o amenintare serioasa pentru persoanele alergice.

Pentru a scapa de aceste insecte deranjante, multi oameni se gandesc sa aplice tratamente chimice. Ei bine, in timp ce acestea pot da rezultate, pot afecta plantele din gradina si chiar membrii familiei sau animalele de companie.

Daca te intrebi cum sa scapi de viespi intr-un mod eficient si sigur pentru sanatatea ta si a celor dragi tie, citeste randurile de mai jos.

In primul rand, nu ataca viespile. Acest lucru le-ar putea determina sa elibereze feromoni care vor declansa venirea altor viespi in apropiere, ceea ce nu doresti sa se intample.

Apoi, este important sa incerci sa previi formarea unui cuib prin plasarea unuia fals (viespile sunt fiinte extrem de teritoriale). Daca viespile au apucat sa isi creeze deja un cuib, va trebui, inainte de a scapa de el, sa evaluezi dimensiunea acestuia. Daca este mic, vei putea dobori cu usurinta cuibul in timpul cel mai racoros al zilei si sa il distrugi. Asigura-te intai sa te imbraci bine, din cap pana in picioare. Daca, insa, este mare, plaseaza un tratament cu diclorvos in gaura cuibului. Acesta emana aerosoli ce indeparteaza viespile. Metoda aceasta se pune in practica noaptea (cand viespile dorm), cu suficienta pricepere si cu protectie asupra fetei si a mainilor.

Trebuie sa stii ca viespile sunt foarte agresive. Daca observa o amenintare, vor ataca imediat si violent. In cazul in care se intampla acest lucru, trebuie sa parasesti teritoriul cat mai repede.

Recomandate sunt, de asemenea, aparatele de protectie impotriva viespilor pe care le gasesti in magazinele cu produse anti daunatori. Aceste aparate protejeaza spatiile de locuit, atat in interior cat si in exterior. Sunt prevazute cu 2 elice rotative cu dungi stralucitoare ce simuleaza un atac asupra viespilor si oricaror alte insecte, indepartandu-le instantaneu. Practic, cand aripile incep sa se invarta, viespile si orice alte insecte sunt fluturate departe de aparat. Dungile stralucitoare de pe elice reflecta lumina, acest lucru fiind si el de folos la indepartarea insectelor.

Spread the love

Tags