caderea-parului

Este normal sa iti cada o anumita cantitate de par in fiecare zi (intre 50 si 100 de fire de par). Dar daca parul tau cade mai mult decat de obicei, aceasta poate fi o problema.

In acest articol, vom analiza principalele cauze ale caderii parului si tratamentele disponibile.

Alopecia androgenica

 Alopecia androgenica este termenul medical folosit pentru chelia masculina sau feminina. Este una dintre cele mai frecvente cauze ale caderii parului, in special la barbati.

Atat la barbati, cat si la femei, alopecia poate fi genetica. In timp ce, la barbati, se caracterizeaza mai mult prin caderea parului in zona tamplelor si a vortexului (coroanei), la femei, alopecia cauzeaza subtierea parului pe toata zona capului.

Riscul de alopecie androgenica devine tot mai mare odata cu inaintarea in varsta, insa boala poate incepe in orice moment dupa pubertate.

De cele mai multe ori, singurul tratament eficient pentru alopecia androgenica este implantul de par. Afectiunea poate fi insa tinuta sub control sau chiar tratata intr-o oarecare masura cu ajutorul minoxidilului, un medicament ce sporeste cresterea parului.

Sarcina

Se intampla des ca femeile, la scurt timp dupa ce nasc, sa se confrunte cu problema caderii parului. Acest lucru este cauzat de scaderea nivelului de estrogen. In astfel de cazuri, insa, caderea parului este o afectiune temporara si, de obicei, se rezolva intr-un an sau mai devreme.

Pentru a stimula revenirea mai rapida a parului la starea sa normala, se recomanda folosirea unor dermatocosmetice concepute special pentru parul fin.

Drug Induced Hair Loss in Chester

Alopecia areata

Alopecia areata este o afectiune autoimuna care determina caderea brusca a parului. Practic, sistemul imunitar ataca foliculii de par si multe alte parti sanatoase ale corpului.

Parul de pe scalp, precum si genele si sprancenele, pot cadea in anumite zone.

Daca o persoana prezinta semnele acestei afectiuni, este important sa se prezinte cat mai curand la un medic dermatolog. Medicul ii poate prescrie medicamente care sa stimuleze cresterea parului in zonele afectate.

Unele medicamente

Exista anumite medicamente care au efecte secundare ce pot cauza caderea parului. Exemple de astfel de medicamente includ: Roaccutane (pentru tratarea acneei), Warfarina (un anticoagulant) si Prozac (antidepresiv).

Daca o persoana crede ca se confrunta cu o cadere excesiva a parului din cauza unui medicament pe care il ia, ar trebui sa ia in considerare consultarea unui medic pentru o evaluare.

Deficientele nutritionale

Deficientele nutritionale pot fi o alta cauza a caderii parului. Dietele extreme care sunt prea sarace in proteine si anumite vitamine, cum ar fi fierul, pot provoca uneori aceasta problema.

Spread the love

De

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *