Cei cu anumite boli autoimune, cum ar fi boala Crohn, probabil nu ar trebui să mănânce drojdie nutrițională.

Cu mii de ani în urmă, niște drojdii au plutit în făina și băuturile noastre, plăcând palatele noastre și am fost în mod regulat expus de atunci. Drojdia nu este o problemă pentru majoritatea oamenilor, dar chiar și microbii care nu cauzează boli ar putea declanșa boli autoimune, cum ar fi boala Crohn, la cei care sunt sensibili, deoarece echilibrul lor imunitar fin reglat este cumva dezactivat. Poate de aceea brutarii avea cea mai mare mortalitate prin boala Crohn și, dintr-un set de date diferit, de asemenea avea printre cele mai mari rate ale bolii Crohn, după cum puteți vedea la 0:30 în videoclipul meu Drojdia nutrițională este sănătoasă pentru toată lumea? Perhs este o „hipersensibilitate la drojdia de brutar … mai Joaca un rol în boala Crohn. ”

Dacă luați oameni cu Crohn și elimina din dietele lor, cele trei alimente cărora le par să aibă cei mai mulți anticorpi, pentru a încerca să-și calmeze boala și apoi să le adăugați înapoi, puteți provoca simptomele încă o dată și puteți stimula din nou inflamația. Deci, de exemplu, o fistula anală devine drăguță și se usucă de acele alimente, începe să scoată din nou odată ce alimentele sunt din nou în dietă, iar apoi țepul se oprește când alimentele sunt îndepărtate încă o dată, după cum puteți vedea (ew! ) la 0:57 în video.

Cu toate acestea, fără un grup de control, nu puteți exclude posibilitatea unui efect placebo puternic. Nu au existat astfel de studii controlate randomizate până când cercetătorii au venit cu un design strălucit. ei testat persoanele cu Crohn pentru anticorpi la 16 alimente diferite și apoi au randomizat subiecții în două grupuri. Ambelor grupuri li s-a spus să evite patru alimente, dar unui grup i s-a spus să evite cele patru alimente la care au reacționat cel mai la, în timp ce celuilalt grup a fost rugat să evite alimentele la care au reacționat cel mai puţin la. Sarcinile de grup au fost date în plicuri sigilate, așa că nimeni nu știa cine se află în ce grup până la final. Deci, a contat? Da, mai mult de două ori probabilitatea îmbunătățirii clinice majore a fost văzută în grupul care a spus să stea departe de cele patru alimente la care sângele lor a reacționat cel mai mult – dar asta nu a fost doar drojdie. De fapt, „excluderea laptelui, a porcului, a cărnii de vită și a ouălor a fost cel mai puternic asociată cu ameliorarea”, conducând cercetătorii să sugereze că, în loc să facă teste de sânge fanteziste, ar trebui să le spunem pacienților să taie carne și ouă și vezi cum se descurcă. Acest lucru ar fi în concordanță cu studiile populației care asociat „Diete bogate în grăsimi animale” cu un risc crescut de boli inflamatorii intestinale, precum și studii intervenționale arătând faptul că o dietă pe bază de plante, în care carnea este redusă la aproximativ o porție la fiecare două săptămâni, poate reduce ratele de relse la un nivel de 8% extraordinar pe parcursul a doi ani.

Dar, ce zici de întreaga întrebare despre drojdie? Nu poți pune doar niște drojdie pe fundul cuiva și să vezi ce HPEN? De ce da! Da, puteți, iar cercetătorii au. Într-adevăr, cercetătorii testat expunerea rectală la șase alimente diferite, inclusiv drojdie, la pacienții cu boala Crohn. Acesta a fost un fel de test de înțepătură a pielii, dar în loc să înțepe pielea, ei au înțepat interiorul rectului oamenilor cu diferite alimente. Puteți vedea la 3:00 în video diferite puncte de înțepare pentru diferite alimente și este clar că drojdia a dat cea mai semnificativă reacție la pacienții cu Crohn.

Aceasta pere acea drojdie de brutar, care este aceeași drojdie ca drojdia de bere și drojdia nutrițională, poate avea într-adevăr o importanță cauzatoare de boli în boala Crohn, dar vestea bună ar fi atunci că „poate avea relevanță acoloutică”. Dacă pacienții Crohn ar urma o dietă fără drojdie, s-ar simți mai bine? Nu știi până nu o pui la încercare.

De fapt, exact acest lucru este studiul original care leagă drojdia de boala Crohn sugerat în 1988. „Prin urmare, un studiu controlat al unei diete fără drojdie pentru pacienții cu boală Crohn ar putea fi util.” De ce a durat ani înainte să se facă un astfel de studiu? Ei bine, cine o va finanța? Pâine mare cu sodă? Din fericire, există organizații caritabile, precum Asociația Națională pentru Colită și boala Crohn, care doresc a pune sus aluatul (fără drojdie).

Nouăsprezece pacienți cu boala Crohn și-au consumat dieta obișnuită timp de o lună și au fost apoi trecuți la o dietă de excludere a drojdiei. A existat un CDAI semnificativ mai mare, indicele de activitate al bolii Crohn, care evaluează simptome precum durerea abdominală și diareea, în perioada în care consumau drojdie, comparativ cu perioada fără drojdie. Deci, a existat o activitate mai slabă a bolii cu drojdie decât fără. Bine, dar ce a fost această dietă fără drojdie? Nu au tăiat doar pâine și bere. Cercetătorii au schimbat oamenii de la laptele de lapte la laptele de soia și de la făina albă la grâul integral, de exemplu. Doar tăiere lapte poate ajuta uneori cu boli inflamatorii intestinale, după cum puteți vedea la ora 4:43 video.

Deci, cu atâtea schimbări dietetice, de unde știm ce rol a jucat drojdia? Așa știm ce rol a jucat drojdia: După plasarea subiecții din noua dietă fără drojdie, au provocat apoi bolnavii de Crohn fie cu o csulă de drojdie, fie cu un placebo. O cantitate mică de drojdie, cum ar fi administrarea unui sfert de linguriță de drojdie nutrițională pe zi, le-a agravat, sugerând că „drojdia poate fi importantă în patogenie [disease process] a bolii Crohn “.

Acum, pentru marea majoritate a oamenilor, drojdia nu este o problemă, dar la persoanele susceptibile, aceasta poate declanșa un răspuns imun anormal în intestin. Dar asteapta. Am crezut că bugul paratuberculozei a fost considerat un factor declanșator al bolii Crohn. Ei bine, poate că infecția cu paraTB este ceea ce „induce un răspuns de hipersensibilitate la drojdia alimentară”. Cine știe? Concluzia este că persoanele cu boala Crohn ar trebui să să nu depună eforturi pentru a adăuga drojdie de brutar, bere sau nutriție în dietele lor.

Spread the love