Nu sunt un fan al dietei keto, în special ca dietetician înregistrat, specializat în nutriție sportivă și de performanță și alimentație pe bază de plante. În opinia mea, un plan de ceto tradițional este mult prea limitat în carbohidrați și fibre, iar accentul pus pe alimente pe bază de animale, ca și carnea roșie, a fost legată de o creștere a inflamaţie și riscuri pentru sănătate. Și acestea sunt doar câteva dintre preocupările mele.

Acum, o nouă versiune a keto, numită keto 2.0, își propune să rezolve unele dintre aceste limitări. Permite mai mulți carbohidrați, subliniază grăsimile mai sănătoase pe bază de plante și, ca rezultat, poate fi mai durabil pe termen lung și mai bun pentru sănătatea ta (notă: juriul este în afara acestuia, deoarece dieta nu a fost studiată). Iată ideea mea ca nutriționist și sfaturile mele de bază despre cum să determinați cea mai bună dietă pentru dvs., nu doar pentru pierderea în greutate, ci pentru sănătatea generală a minții, a corpului și a spiritului.

LEGATE DE: Am încercat dieta Keto timp de 2 săptămâni și am pierdut mai multă greutate decât am crezut

Ce este keto 2.0?

Când keto-ul a început să apară, am sperat că va fi o modă trecătoare. Dar s-a transformat într-un jonglerie dietetic. Într-o dietă tradițională ceto, 75-90% din calorii provin din grăsimi, aproximativ 5% din carbohidrați, iar restul de procente din proteine. (Într-o dietă de 1600 de calorii, asta înseamnă doar 80 de calorii din carbohidrați sau 20 de grame.)

Acele macrocomenzi stricte se încheie forțând oamenii să renunțe la fructe, cereale integrale și legume sănătoase, cu conținut ridicat de carbohidrați și, în schimb, să se încarce cu produse care nu conțin carbohidrați și fibre, cum ar fi brânza și pepperoni. Și chiar și cu pierderea în greutate, am văzut că acest tip de alimentație duce la creșteri ale colesterolului LDL „rău”, pe lângă alte efecte secundare neplăcute, inclusiv constipație, hemoroizi și iritabilitate.

În keto 2.0, macro-urile propuse trec la 50% grăsimi, 20% carbohidrați și 30% proteine. Pentru aceeași dietă de 1600 de calorii, aceasta este acum 320 din carbohidrați, sau în valoare de 80 de grame. Deși limitează în general, această modificare face loc pentru mai multe alimente pe bază de plante, cum ar fi fructe proaspete, ovăz și linte.

În ceea ce privește grăsimea, unul dintre motivele pentru care ceto funcționează atât de bine pentru pierderea în greutate (sănătatea în afară) se datorează faptului că grăsimea este foarte sățioasă. La 50%, keto 2.0 este încă suficient de bogat în grăsimi pentru a favoriza plinătatea și a întârzia revenirea foametei, ceea ce ajută la prevenirea supraalimentării.

De asemenea, important: Keto 2.0 accentuează sursele de proteine ​​mai slabe, cum ar fi peștii în locul fripturii. Perhs cel mai important, o cantitate mai mare de alimente și fibre pe bază de plante sprijină mai bine creșterea microbilor benefici în intestin, legați de antiinflamare, imunitate și dispoziție pozitivă.

ÎN LEGĂTURĂ: Acest cuplu face parte din dieta Keto de 6 ani. Iată cum se țin de ea

Deci, este keto 2.0 sănătos?

„Sănătos” poate fi o întindere, dar în comparație cu dieta standard ceto, keto 2.0 este mai bun și mult mai aproape de o dietă tradițională mediteraneană, considerată de mult timp un standard de aur pentru pierderea în greutate și sănătate. Acestea fiind spuse, nu sunt convins că acest plan keto renovat este cel mai dieta ideala.

În primul rând, macro-urile keto 2.0 ar fi dificil de realizat pentru cei care au ales să urmeze o dietă complet bazată pe plante. Este important să rețineți că o dietă în principal pe bază de plante a fost legată de cea mai mică IMC (indicele de masă corporală), un risc redus de boli cronice, și îmbunătățit longevitate, pe lângă faptul că este mai bun pentru planetă.

Acest lucru se conectează la problema mai mare, care este că pierderea în greutate sănătoasă și durabilă este mai puțin legată de raportul macro exact și mai mult de calitatea și echilibrul a ceea ce mănânci. De exemplu, deși nu cred că există o abordare unică pentru dieta, în cele două decenii de consiliere a clienților mei, am văzut că gestionarea greutății pe termen lung și o sănătate mai bună rezultă adesea din reducerea alimentelor procesate , consumând o mulțime de legume fără amidon și grăsimi pe bază de plante, optând pentru surse slabe de proteine ​​și consumând carbohidrați din alimente întregi care se potrivesc cu cerințele de energie ale corpului.

Am observat că am menționat carbohidrații în ultimul paragrh – asta pentru că mulți oameni au ajuns să creadă că carbohidrații îngrășează în mod inerent și acest lucru nu este corect. Glucidele devin problematice pentru gestionarea greutății și sănătatea atunci când sunt foarte prelucrate (lipsite de nutrienți și fibre și combinate cu aditivi artificiali și / sau zahăr) și atunci când cantitatea consumată depășește capacitatea organismului de a le arde – chiar și carbohidrați sănătoși. Dar, eliminarea completă a carbohidraților sau restricționarea severă a acestora nu este, de asemenea, soluția. Echilibrul este cheia.

LEGATE DE: 4 motive pentru care nu pierzi în greutate pe dieta Keto, potrivit nutriționiștilor

Ar trebui să încercați dieta keto 2.0?

În general, keto 2.0 este mai aproape de o dietă echilibrată decât cea standard de ceto – bifează unele dintre căsuțele nutriționale cheie, cum ar fi mai multe fibre, includerea de grăsimi pe bază de plante și proteine ​​mai slabe. Dar, totuși, este posibil să nu fie 100% potrivit pentru dvs.

În mod ideal, trebuie să scăpăm de aceste diete extreme sau să ne concentrăm pe echilibru și calitatea alimentelor. Pentru pierderea în greutate pe termen lung și o sănătate optimă, este, de asemenea, important să luați în considerare modul în care vă face să vă simțiți o anumită dietă. Evaluează-ți energia, concentrarea mentală, somnul, sănătatea digestivă, calitatea și recuperarea antrenamentului, funcția imună, starea de spirit și starea de sănătate. Dacă mâncați într-un mod care vă scade de bunăstarea mentală și fizică sau vă afectează negativ calitatea vieții, nu vă susține sănătatea, chiar dacă slăbiți; și probabil că nu va fi durabil.

Totuși, dacă doriți să încercați keto 2.0, mergeți la el. Rețineți că este întotdeauna important să vă ascultați corpul și instinctul intestinal. Și este în regulă să faceți modificări la planul dvs. de alimentație care să se simtă mai bine, chiar dacă acestea nu sunt în conformitate cu cea mai nouă tendință.

Cynthia Sass, MPH, RD, este Sănătateeditor de nutriție care contribuie, a cel mai bine vândut autor și un nutriționist de performanță în practică privată care a consultat cinci echipe sportive profesionale.

Spread the love

De

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *