Când un element secret Starbucks din afara meniului trece la meniul obișnuit, știți că trebuie să fie popular. Tocmai asta s-a întâmplat cu „mingea medicamentoasă” presupusă a fi rece și care luptă împotriva gripei, la care Starbucks se referă Ceai de menta cu citrice miere. Entuziaștii lanțului jură pe acesta ca pe un remediu pentru a ușura simptomele de răceală și gripă, sau chiar să le apere complet. Întrebarea este, este într-adevăr la înălțimea hype-ului? Iată ideea mea ca nutriționist.

Personal, nu auzisem de mingea medicamentoasă, dar, pe baza poreclei sale, am crezut că ingredientele vor fi similare cu așa-numitele fotografii de imunitate populare la sucuri, Whole Foods și alte magazine naturiste. Aceste mini sticle, de obicei de două uncii, sunt încărcate cu ingrediente cunoscute pentru a susține imunitatea și pentru a reduce inflamația, cum ar fi ghimbirul, curcuma, piperul sau chiar usturoiul.

LEGATE DE: Super-alimente care luptă împotriva răcelilor

Versiunea Starbucks este de fapt un ceai fierbinte de 16 uncii – ceaiuri de plante Jade Citrus Mint și Peach Tranquility pentru a fi exact – amestecate cu limonadă aburită (care este primul ingredient, conform site-ului companiei) și două pachete de miere. Ceaiul este preparat dintr-o combinație de ceai verde organic, mentă organică, verbena organică de lămâie și iarbă de lămâie, precum și o infuzie de ingrediente cum ar fi bucăți de ple și piersici, pin confiate, mușețel și șolduri.

Sună delicios. Dar, după părerea mea, bazarea pe el ca elixir pentru răceală și gripă are argumente pro și contra. Studiile au arătat că compușii naturali găsiți în ceaiul verde se reduc inflamaţie, a sustine imunitateși oferă proprietăți antivirale și antibacteriene. Consumul unui lichid fierbinte poate calma și durerile în gât. Și aburul poate ajuta la deschiderea pasajelor nazale umplute și la sprijinirea drenajului, care poate oferi o ușurare a sinusurilor.

Ceaiul de mușețel a fost, de asemenea, legat de o creștere a activității antibacteriene în organism și susține somnul, care protejează și imunitatea. Mierea se poate lăuda și cu unele beneficii la rece și la gripă. Este antiinflamator, s-a demonstrat că ușurează durerile în gât și reduce tusea (atunci când este consumat ca atare, în locul siropului pentru tuse) și poate ajuta la combaterea bacteriilor și a virușilor. Una peste alta, unele lucruri bune din această băutură pot ușura simptomele neplăcute și pot întări imunitatea.

LEGATE DE: 6 alimente de mâncat pentru a preveni gripa

Acum, pentru veștile nu atât de bune. Mingea medicală este încărcată cu zahăr. Limonada o conține, la fel ca mierea, care se ridică la un total de 30 de grame sau 7,5 lingurițe. Este vorba de o linguriță și jumătate peste maxim recomandat de șase lingurițe de zahăr adăugat zilnic pentru femei – și asta este doar în această băutură.

De asemenea, nu-mi place că conține arome artificiale, iar mierea nu este soiul organic crud. Tipul exact de miere sau metoda de procesare, care afectează calitatea și sănătatea, nu este specificat. Pachetele de miere conțin și ele sorbat de potasiu, un conservant artificial. Pentru a extinde aceste lucruri, citiți întotdeauna lista ingredientelor. Sper că în viitorul apropiat, Starbucks se va angaja să elimine toți aditivii artificiali.

Între timp, iată linia de jos: consumul unui ceai de miere de citrice pe zi, probabil, nu vă va împiedica să prindeți germeni în jurul biroului sau în timp ce călătoriți. Și ambalează o doză serioasă de zahăr. Dar dacă vă simțiți nenorocit și încă mai încercați să vă alimentați prin muncă sau comisioane, să vă arătați într-un Starbucks pentru a lua această băutură vă poate ajuta. (Sfat: alegeți un pachet de miere în loc de două).

LEGATE: Băuturi de vacanță Starbucks: Care este cea mai sănătoasă?

Nu poți ajunge la Starbucks? DIY-l și prepară-ți propria băutură de medicamente acasă. Ceaiuri ecologice verzi, mușețel, mentă și turmeric, adăugați niște ghimbir proaspăt ras, o linguriță de miere organică crudă sau sirop pur de mle și un vârf de piper negru (acesta din urmă este necesar pentru a absorbi curcumina benefică găsită în curcumă).

Mai presus de toate, mâncați-vă legumele, acordați prioritate odihnei și somnului și practicați spălarea corectă a mâinilor (cea mai eficientă modalitate de a preveni răceala sau gripa).

Cynthia Sass, MPH, RD, este Sănătateeditor de nutriție care contribuie, a cel mai bine vândut autor și un nutriționist de performanță în practică privată care a consultat cinci echipe sportive profesionale.

Spread the love

De

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *