Beneficiile sării de masă pot fi observate dacă utilizați acest mineral pentru a trata rănile gurii, nasul înfundat, ameliorarea gâtului și multe alte probleme de sănătate.

Din punct de vedere istoric, clorura de sodiu, cunoscută sub numele de sare de masă, a fost utilizată pentru conservarea alimentelor, deoarece cantități mari pot inhiba dezvoltarea bacteriilor care duc la deteriorarea alimentelor. Utilizată în dietă, sarea ajută la echilibrarea fluidelor, la transmiterea nervilor și contribuie la o mai bună funcționare musculară.

Excesul de sare trebuie evitat, deoarece unele dovezi arată că prea multă sare ar putea fi legată de un risc crescut de cancer de stomac. Acest lucru poate fi legat de faptul că crește creșterea Helicobacter pylori, un tip de bacterie asociat cu un risc mai mare de cancer de stomac. Medicii pot recomanda, de asemenea, reducerea aportului de sare pentru persoanele cu tensiune arterială crescută.

Dar, pe lângă utilizarea sa dietetică, sarea poate fi folosită ca remediu la domiciliu pentru diferite afecțiuni sau probleme de sănătate, cum ar fi ulcerele gurii, unghiile încarnate, nasul înfundat sau picioarele obosite. Atunci când este utilizată ca remediu pentru acest tip de problemă, sarea trebuie dizolvată în apă.

Sarea poate ajuta la vindecarea rănilor la nivelul gurii

Dacă aveți afte sau vă mușcați accidental obrazul sau buza, o clătire cu apă sărată poate ușura durerea și poate ajuta la vindecarea mai rapidă a durerii. Pune o jumătate de linguriță de sare într-o jumătate de pahar de apă și clătește-ți gura de mai multe ori. Repetați procedura de 2-3 ori pe zi.

Sarea reduce inflamația în unghiile încorporate

Când marginile unghiilor cresc în carne și zona se umflă, se înroșește sau chiar se infectează, vorbim despre unghiile încorporate. Unghiile de la picioare sunt mai predispuse la această problemă, deși disconfortul poate apărea la alte degete. Pentru a ameliora durerea și inflamația, puneți o mână de sare într-un castron și stați cu piciorul afectat timp de 20 de minute, dimineața și noaptea. După ce ați scos piciorul din apă și l-ați șters, puneți unguent de farmacie pentru unghiile încorporate pe unghie și acoperiți-l cu un bandaj. Dacă situația nu se îmbunătățește, consultați un medic.

Sarea ajută la degajarea nasului

Dacă suferiți de răceală, alergie sau nas înfundat dimineața sau în timpul zilei, puteți folosi un spray cu sare sau puteți face un remediu la domiciliu. Se dizolvă o linguriță de sare într-un pahar cu apă călduță și, folosind o pipetă, se pun câteva picături în fiecare nară, apoi se suflă nasul.

Sarea este utilă în gestionarea psoriazisului

Apa sărată bogată în minerale se găsește în locuri precum Marea Moartă din Israel sau Laguna Albastră din Islanda. Această apă ajută la hidratarea pielii și la calmarea roșii și, dacă aveți psoriazis sau eczeme, poate reduce zonele de piele solzoasă și inflamația.

Pentru a face acest lucru acasă, adăugați săruri de la Marea Moartă (pe care le puteți cumpăra la magazinele naturiste sau farmacii) sau sare Epsom în apa de baie și stați în cadă timp de aproximativ 15 minute. Dacă nu aveți astfel de săruri, chiar și o ceașcă de sare de masă obișnuită în apa de baie poate ajuta la ameliorarea acestor probleme ale pielii.

Sarea poate lupta împotriva durerii în gât

Dacă durerea în gât este cauzată de o infecție bacteriană, se poate face gargară cu apă sărată, dacă acest remediu se aplică imediat ce apare durerea (cu cât așteptați mai mult, cu atât vor crește mai multe bacterii și veți avea nevoie de tratamente mai puternice.)

Când începe să vă doară gâtul, dizolvați o jumătate de linguriță de sare într-o ceașcă de apă călduță și faceți gargară de câteva ori. Acest remediu poate ameliora durerea și inflamația dacă este aplicat la debutul simptomelor de 4 până la 5 ori pe zi. Efectul poate fi crescut dacă, pe lângă sare, adăugați în apă o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu.

Sarea poate revigora picioarele obosite

Două cești de sare Epsom dizolvată în 4 litri de apă călduță este un remediu care pare să funcționeze pentru picioarele obosite și dureroase, deoarece acest tip de sare conține și magneziu, care este benefic pentru mușchi. Deși nu există dovezi concludente că ar putea fi absorbită prin piele, se pare că o baie de picioare în apă cu sare Epsom este utilă dacă ați mers mult sau dacă ați stat sus mult timp în timpul zilei.

Sarea poate reduce crampele de căldură

Dacă faceți mult exercițiu în timpul zilei sau vă antrenați la căldură, puteți pierde lichide și sare prin transpirație, ceea ce poate duce la dureri ascuțite, în special la nivelul mușchilor brațelor și picioarelor. Pentru a evita acest lucru, trebuie să vă asigurați că aveți un aport ridicat de apă și minerale. Puteți folosi băuturi electrolitice, cum ar fi băuturi sportive sau vă puteți prepara propria băutură sportivă acasă amestecând o linguriță de sare și 1 linguriță de zahăr brun într-un litru de apă.

Sarea poate ajuta la combaterea constipației

Dacă suferiți de constipație, puteți folosi sarea Epsom. Dizolvați o linguriță de sare Epsom într-un pahar cu apă, la care puteți adăuga suc de lămâie pentru a îmbunătăți gustul lichidului. De obicei, după ce beți acest amestec, veți simți nevoia de a merge la toaletă după aproximativ o jumătate de oră (sau după câteva ore, dacă este un caz de constipație mai severă). Atenție, dacă suferiți de constipație cronică și persistentă de câteva săptămâni și aveți mișcări intestinale de mai puțin de trei ori pe săptămână, este necesar să solicitați sfatul medicului pentru a primi un tratament adecvat.

Sarea poate reduce petele de pe dinți

Un amestec de sare și bicarbonat de sodiu utilizat pentru a vă spăla dinții o dată pe lună poate reduce petele galbene cauzate de consumul de alimente sau băuturi care vă pătează dinții (cafea, ceai negru sau verde, vin roșu, sfeclă)., Coacăze, mure etc. ) sau fum. Aveți grijă să nu folosiți sare sau bicarbonat de sodiu des, deoarece acestea pot deteriora smalțul dinților.

Bibliografie:
https://www.nhs.uk/conditions/non-allergic-rhinitis/treatment/
https://www.webmd.com/cold-and-flu/features/does-gargling-wlth-salt-water-ease-a-sore-throatSpread the love

Tags