O carte despre care se pretinde că expune „pericolele ascunse” în alimentele sănătoase nu trece nici măcar testul whiff.

Am început să primesc e-mailuri despre Paradoxul plantelor, o carte care pretinde că expune „Pericolele ascunse din alimentele„ sănătoase ”care cauzează boli și creșterea în greutate” – alimente precum fasole, cereale integrale și roșii. Pericole ascunse? Autorul vorbește despre lectine într-o revigorare a dietei discreditate a grupului sanguin de acum zeci de ani. L-am revizuit acum ceva timp în videoclipul meu Dieta tipului de sânge dezmembrat, dar continuă să revină. Paradoxul plantelor a fost scris de către un medic, dar dacă ați văzut videoclipurile mele de la școala medicală, inclusiv Este posibil ca medicilor să le lipsească cel mai important instrument, veți ști că este efectiv un anti-credențial atunci când vine vorba de scrierea cărților dietetice, practic publicitatea către lume că este probabil că au primit puțini sau deloc formare formală în nutriție. Dr. Atkins era, la urma urmei, cardiolog. Chiar și atunci când noi da beneficiul îndoielii, problema este că nici măcar nu pare să treacă testul sniff, așa cum discut în videoclipul meu Paradoxul plantelor de Dr. Gundry este greșit.

Dacă lectinele sunt rele, atunci fasolea ar fi cea mai proastă, așa că se pare că măsurătorile de fasole ar descoperi că consumatorii de fasole și-au scurtat viața. Dar, exact opusul poate fi adevărat, cu leguminoase – fasole, mazăre despicată, naut și linte –găsite a fi „cel mai important predictor dietetic de supraviețuire la persoanele în vârstă” din țările din întreaga lume. Ca Dan Buettner ascuţit în lucrarea sa privind zonele albastre, alimentele ambalate în lectină sunt „pietrele de temelie” din dietele tuturor celor mai sănătoase și mai longevive populații de pe planetă. Dietele pe bază de plante în general și leguminoasele, cele mai bogate lectine în alimente, sunt în special un fir comun între zonele albastre de longevitate din întreaga lume, după cum puteți vedea la 1:30 în video.

Dacă lectinele sunt rele, atunci ar trebui să fie consumatorii de cereale integrale ghicită cu boală când de fapt „aportul de cereale integrale este asociat cu un risc redus de boli coronariene “, ucigașul numărul unu al bărbaților și femeilor,” bolile cardiovasculare și cancerul total și mortalitatea din toate cauzele “puse împreună. Aceasta înseamnă că persoanele care mănâncă cereale integrale tind să trăiască mai mult și suferă de mai puține „boli respiratorii, boli infecțioase, diabet și toate cauzele non-cardiovasculare, non-canceroase”. Și acest lucru nu este numai cazul în studiile populației. După cum am arătat în videoclipul meu Făina de ovăz poate ajuta bolile hepatice grase?, puteți randomiza oamenii în intervenții cu cereale integrale și puteți dovedi beneficii cauză-efect. La fel e și cu roșiile. Când aleatorizați femeile la o ceașcă și jumătate de suc de roșii sau apă în fiecare zi, toată acea lectură de roșii de noaptereduce inflamație sistemică ”sau are efecte de slăbire a taliei, reduce colesterol precum și mediatori inflamatori.

Deci, când oamenii a spus eu despre Paradoxul plantelor, Mi-am spus: Lasa-ma sa ghicesc. Vinde o linie de suplimente care blochează lectina. Și, ce știi? Lectin Shield csules „asista corpul tău în lupta împotriva lectinelor ”pentru doar 79,95 dolari pe lună. Asta înseamnă doar o mie de dolari pe an – o afacere pentru „vizite plăcute la baie”. Apoi, desigur, acolo sunteți alte zece suplimente de vânzare, deci pentru doar 8.000 $ sau 9.000 $ pe an, puteți linge lectinele alea. Să nu uităm de linia sa de îngrijire a pielii. „Firmă + Sculpt ”pentru o sumă suplimentară de 120 USD pe lună, care este mult mai accesibilă atunci când ești Abonati-va la clubul său VIP.

Uite, oamenii îmi cer tot timpul să comentez un nou blog, carte sau videoclip YouTube și le reamintesc că o sută de mii de persoane științifice despre nutriție sunt publicate în fiecare an în literatura medicală și abia putem ține pasul cu acelea. Dar, pentru că oamenii mi-au trimis un e-mail în mod continuu despre această carte, am decis să îi dau o șansă. El ne spune să „a uita tot ce credeai că știi este adevărat ”. (Cărților dietetice le place să spună asta.) Bine. Gata? Chter 1, citația 1: „Consumul de crustacee și gălbenușuri reduce dramatic colesterolul total”. Ce?! Galbenusuri de ou reduce colesterol? Ce este această citație? Am legat per he citează cu privire la consumul de crustacee, astfel încât să o puteți vedea singur. Până acum, știți cum merg aceste studii. Cum arăți că un aliment scade colesterolul? Îndepărtați atât de multă carne, brânză și ouă încât, în general, scade grăsimile saturate – în acest caz, aproximativ 50%, după cum puteți vedea la 4:15 video. daca tu a tăia grăsimi saturate în jumătate, desigur nivelul colesterolului va scădea. Așadar, cercetătorii au obținut o scădere a colesterolului după aceea îndepărtarea carne, brânză și gălbenușuri de ou, totuși acesta este cel pe care îl folosește pentru a-și susține afirmația că „gălbenușurile reduc dramatic[d] colesterolului. ” Este incredibil! Acesta este opusul adevărului. După cum puteți vedea la 4:36 în video, adevărul este dacă tu adăuga gălbenușuri la dietele oamenilor, colesterolul lor crește. Cum îndrăznește să spună altfel? Mai mult decât atât, nu este ca și cum ar fi aruncat o prostie inofensivă, ca și cum ar spune că Pământul este plat. Bolile de inimă sunt criminalul numărul unu al bărbaților și femeilor. Afirmațiile sale ar putea de fapt să rănească oamenii.

Atât de mult pentru că i-am oferit beneficiul îndoielii.

Acesta este un articol neobișnuit pentru mine. În mod normal, încerc să rămân în afara așa-numitelor războaie dietetice și rămân doar să vă aduc cele mai noi științe. Aproximativ 100.000 de persoane sunt publicate în nutriție în literatura medicală revizuită de colegi în fiecare an și avem destul de greu să ținem pasul cu ele, dar spuneți-mi ce credeți: ați dori să aloc timp mai multor astfel de tipuri de discuții reactive?

Veți observa că nu am abordat niciodată teza Dr. Gundry despre lectine, dar fac exact asta în aceste două videoclipuri: Cum să evitați otrăvirea cu lectină și Lectinele din mâncare sunt bune sau rele pentru tine?.

Ce mai pot face roșiile? Vedea Inhibarea activării trombocitelor cu semințe de roșii.

Unul dintre principalele motive pentru care cerealele integrale pot fi atât de benefice este efectul lor asupra bacteriilor noastre bune. Verifică Microbiom intestinal: loviți-l bogat cu cereale integrale și Microbiom: Suntem ceea ce mănâncă pentru a afla mai multe.

Spread the love