Fatetele dentare sunt una dintre cele mai apreciate interventii stomatologice, zambetul fiind extrem de important pentru fiecare dintre noi. Conform Academiei Americane de Stomatologie Cosmetica, majoritatea celor care au fatete dentare se bucura de o stima de sine crescuta, incredere si o mult mai usoara integrare in societate.

Cu toate ca toti oamenii stiu, in mare, ce este o fateta dentara, exista inca multi care se sperie de ideea de a o folosi, gandindu-se ca este foarte costisitoare si nu tocmai rezistenta. Tocmai de aceea,am facut o lista cu lucruri bine de stiut despre fatete:

1. Pot rezista chiar si peste 10 ani. Realizate din ceramica, acestea nu sunt atat de fragile precum s-ar crede. Daca sunt ingrijite corect, printr-o igiena orala impecabila, fatetele pot sa reziste mai mult de un deceniu. Exista chiar si cazuri in care rezista intreaga viata.

2. NU au nevoie de intretinere speciala. Desi ele sunt speciale, oferind o stralucire aparte zambetului, nu necesita ingrijire speciala. Singura rutina pe care trebuie sa o ai atunci cand ai fatete dentare este cea de zi cu zi, care implica periaj, ata dentara si dus bucal. Este rutina pe care trebuie sa o ai in fiecare zi, fie ca ai sau nu fatete.

3. Nu se coloreaza. Desi sunt foarte subtiri, fatetele dentare nu se coloreaza de la alimente. Acestea permit consumul oricarui aliment fara a prezenta riscul de a se pata. In cazul extrem in care apare o mica pata pe suprafata lor, pot fi curatate cu usurinta cu ajutorul periajului  dentar.

4. Nu implica riscuri pentru dinti. Cea mai mare retinere pentru pacienti este legata de riscurile pe care le prezinta fatetele dentare. Multi considera ca pentru a avea fatete trebuie sa isi devitalizeze dintii, insa este total neadevarat. Procedura de aplicare a acestor elemente estetice este minim invazive. Este adevarat ca exista riscul de decimentare a fatetei la un moment dat, insa rezolvarea este foarte simpla.

5. Nu au doar rol estetic. Scopul principal este acela estetic, insa fatetele au si rol de protectie. Sunt ideale pentru persoanele care au smaltul subtire si asigura diverse dureri la stimulii exteni. Daca ai simtit vreodata durere la contactul dintilor cu alimente mult prea reci sau mult prea calde, s-ar putea sa iti ofere o doza foarte mare de confort procedura de fatetare.

Pentru a putea sa iti pui fatete ai nevoie de dinti 100% sanatosi, ceea ce este un alt punct forte. Practic, persoanele care isi doresc o estetica dentara perfecta trebuie sa se asigure ca au toate problemele rezolvate. O gura sanatoasa inseamna un corp sanatos.

Spread the love

De

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *