Prin exercitii fizice regulate ne referim la obiceiul sanatos de a alerga in fiecare zi, a merge la sala de fitness, sau a practica un sport de placere, in aer liber, sau tot la o sala. Acest mijloc de recreere aduce si multe beneficii organismului celor care si-l adauga stilului de viata. Exercitiile fizice practicate cu regularitate ne afecteaza atat la nivel psihic, cat si fizic, imbunatatindu-ne starea de spirit si sanatatea.

Multi oameni, de orice varsta, practica, de exemplu, jogging in aer liber cand afara sunt peste 5 grade Celsius, iarna apeland la salile moderne de fitness ce pun la dispozitia clientilor toate aparatele necesare mentinerii unui tonus muscular optim. Unul dintre motivele principale pentru care oamenii alearga in parcuri este dorinta de a pierde din greutate. Aceasta metoda, combinata cu o alimentatie potrivita, chiar functioneaza si este una rapida. Cu toate acestea, nu este pe placul tuturor, pentru ca multora nu le place sa depuna efort fizic.

Pentru cresterea si mentinerea bunei dispozitii, medicii recomanda exercitii fizice la sala ori in aer liber, timp de 30 de minute pe zi. Activitatile fizice de acest gen stimuleaza anumite substante chimice din creier, ceea ce ne face sa ne simtim mai fericiti si relaxati, ne creste increderea in noi si ne ajuta sa avem un somn odihnitor.

La capitolul sanatate fizica, putem spune ca sportul usor si regulat previne aparitia problemelor cu inima, hipertensiunea, scazand nivelul trigliceridelor. De asemenea, scade colesterolul rau si previne atacurile cerebrale, sindromul metabolic, diabetul de tip 2, depresia, precum si unele forme de cancer si artrita. Atat inima, plamanii, cat si creierul incep sa functioneze mai bine.

Activitatile fizice regulate sunt o parte importanta a unui stil de viata sanatos.

Spread the love

Tags