Blogul Sanatate Maxima a fost special creat pentru a descoperi, impreuna cu vizitatorii nostri, tot ce este util pentru sanatatea noastra. Si cum sa avem grija de corpul nostru, folosind remedii si produse cat mai naturale!

Astazi vom vorbi despre suplimentele alimentare si cat de utile sunt pentru organism!

Daca analizam direct definitia lor, suplimentele alimentare ar trebui să completeze alimentele pe care le consumam. Organismul are nevoie de un intreg set de vitamine si minerale pentru a functiona corect si nu le poate absorbi complet din dieta alimentara.

Daca organismul este capabil sa faca fata cu brio perioadelor scurte, cand anumite vitamine si minerale sunt insuficiente sau deficitare in alimentatie, atunci cand se epuizeaza rezervele, mecanismul natural al corpului te atentioneaza, deoarece deficientele pe termen lung sunt direct reflectate negativ in starea noastra de sanatate.

Lumea in care traim se dezvolta intr-un ritm foarte agresiv si trebuie sa recunoastem ca, de cele mai multe ori, si hrana este preparata “fast” si ignoram des principiile unei diete bogate in nutrienti importanti. Tocmai de aceea, suplimentele naturale inlocuiesc o parte din dieta zilnica; si ne fac viata mai usoara si sanatoasa, daca suntem atenti la ce produse luam si in ce cantitate.

Despre vitamine

Vitaminele sunt compusi organici extrem de necesari functiilor de crestere si alimentatie. Vitaminele sunt necesare zilnic, in cantitati mici; deoarece corpul nu le poate stoca si nu pot fi produse de organism, tocmai de aceea este esential sa le luam din surse externe. Toate vitaminele pot fi consumate prin dieta normala (de ex. vitamina D, expunandu-ne la soare), insa, datorita modificarii stilului de viata actual, multi dintre noi nu reusim sa primim o cantitate suficienta de vitamine esentiale.

Exista doua tipuri de minerale:

  • macromineralele (calciu, fosfor, magneziu, sodiu, potasiu, clorura si sulf), de care avem nevoie in cantitati mari si
  • urmele de minerale (fier, mangan, cupru, iod, zinc, cobalt, fluor si seleniu), de care avem nevoie in cantitati mai mici.

Daca dorim ca vitaminele si mineralele sa fie extrem de eficiente, acestea trebuie sa provina din surse organice. Ceea ce inseamna ca trebuie sa fie extrase direct din produse care se gasesc in natura. Va pot da cateva exemple: vitamina C  organica provine din fructe sau anumite plante, magneziu si calciul organic provin din alge marine, etc.

Daca suplimentele alimentare nu provin din surse organice, organismul va avea tendinta sa le elimine mai rapid. De ce? Pentru ca nu le va recunoaste compusii creati in laborator.

Suplimentele naturale sunt o cale excelenta de mentinere a sanatatii:

  • atunci cand contin ingrediente de calitate, cu o cantitate optima de substante active
  • iar formulele complexe sunt gandite de doctori si farmacisti specialisti care inteleg in detaliu modul de functionare a organismului uman si efectele diferitelor tipuri de substante asupra lor.

Suplimentele naturale sunt ideale pentru a ne ajuta sa ne mentinem starea de sanatate, tonusul si energia. Dar nu uitati, inainte de a le lua trebuie sa ne documentam si sa alegem corect!

Tags