Aproape fiecare om se confruntă la un moment dat cu sângerări gingivale și cu disconfort la nivelul gingiilor. Din păcate, aceste probleme sunt adesea ignorate. În mod normal, orice persoană care se trezește cu sânge în chiuvetă în momentul în care se spală pe dinți trebuie să ajungă la dentist. Dacă nu o face, riscă să își transforme problema în gingivită, paradontoză sau chiar boli mai grave răspândite în întregul organism.

Din fericire, oricare ar fi momentul în care se ajunge la dentist există o soluție. Este adevărat că unele soluții sunt foarte costisitoare pentru cei care ajung mult prea târziu, în timp ce altele sunt ieftine și nedureroase.

În acest articol vom încerca să descoperim câteva lucruri despre parodontoză, în așa fel încât orice persoană să știe la ce să se aștepte.

Imagini pentru parodontoza

Ce este, de fapt, parodontoza?

Parodontoza este îmbolnăviea țesutului care îmbracă și susține dinții. Practic, este îmbolnăvirea gingiilor. Acestea devin dureroase, sângerează, încep să se retragă și ajung să creeze un disconfort continuu.

De ce apare parodontoza?

Există mai mulți factori care pot duce la îmbolnăvirea parodonțiului. Un prim factor este igiena deficitară. De asemenea, printre factori se mai numără și boli precum diabetul sau o alimentație foarte bogată în săruri minerale. Stresul este și el un factor din ce în ce mai întâlnit iar componenta genetică pare să aibă foarte mare legătură cu modul de apariție al acestei probleme.

Cum se poate trata paradontoza?

Dacă nu este tratată în stare incipientă, adică atunci când este în stadiul de gingivită, parodontoza poate să fie extrem de costisitoare. Un tratament parodontoză complet poate să necesite o investiție de câteva mii de euro și este foarte complex.

În fază de gingivită este suficientă îndepărtarea tartrului și păstrarea unei igiene corespunzătoare. În fază de parodontoză, tratamentul se face în mai multe etape care presupun curățarea atentă a suprafeței radiculare, îndepărtarea tuturor bacteriilor și a pungilor parodontale.

Dacă se ajunge la parodontopatii, tratamentul presupune intervenție chirurgicală și este extrem de costisitor, creând un disconfort destul de mare.

Este adevărat că sunt o mulțime de tratamente naturiste care circulă pe internet și multe merită încercate, în condițiile în care nu prezintă riscuri. Astfel, merită încercat tratamentul cu frunze de hrean, tratamentul cu propolis sau cu ceai de mușețel. Totuși, aceste tratamente nu trebuie să fie luate înainte de vizita la un stomatolog, deoarece în cazuri foarte grave doar o intervenție imediată din partea unui profesionist poate să aducă rezultate foarte bune.

Spread the love

Tags