Restaurarea dentara este de obicei necesara pentru repararea dintilor afectati de leziuni sau carii. Exista cateva metode diferite oferite de stomatologia restaurativa care rezolva aceste tipuri de complicatii dentare. Sa ne uitam la cateva dintre tipurile comune ale acestor restaurari.

Plombele dentare

Denumite si obturatii dentare, plombele dentare pot fi realizate din diferite materiale, inclusiv din amalgam, portelan, compozit, aur sau argint si sunt folosite pentru a reface coroana dintelui atat din punct de vedere anatomic, cat si functional. Plomba se realizeaza doar dupa ce caria dentara a fost indepartata cu ajutorul frezelor dentare. Prin plasarea plombei la nivelul dintelui se previne nu doar evolutia cariei care a deteriorat dintele, dar si aparitia altora.

Coroanele dentare

Coroanele dentare sunt reconstruiri protetice menite sa acopere intreaga coroana naturala a dintelui, fiind folosite atunci cand obturatiile dentare nu sunt eficiente pentru refacerea dintelui. Asadar, sunt reconstruiri mai complexe si pot fi construite din mai multe tipuri de materiale, inclusiv din compozit, ceramica, aliaje nenobile sau aliaje nobile.

Coroanele dentare sunt cimentate in cavitatea orala de catre dentist folosind cimenturi dentare ce depind de tipul de reconstruire.

Fatetele dentare

Sunt utilizate de regula pentru reconstruirea dintilor frontali, avand mai mult un rol estetic. Materialele dentare din care pot fi construite fatetele dentare sunt fie materiale compozite, fie materiale ceramice, cele din urma fiind mai rezistente.

Restaurarile Cerec

In ziua de azi, dentistii pot oferi pacientilor restaurari de cea mai buna calitate intr-o singura vizita la cabinet, acestea fiind denumite restaurari Cerec. Este vorba despre o tehnologie ultra moderna ce implica procese computerizate de design si frezare a restaurarilor dentare intr-o simpla vizita. Pot fi utilizate pentru a restaura imediat un dinte care a avut parte de un tratament de canal. Unul dintre cele mai mari avantaje ale sistemului Cerec este ca fiecare restaurare este frezata dintr-un bloc omogen de ceramica, zirconiu sau compozit. Astfel, restaurarile Cerec sunt mai compacte, mai confortabile si mai durabile decat celelalte tipuri de restaurare dentara.

Dental Implants - Procedure - Copperfield Dental - Calgary, AB

Implanturile dentare

In cele mai multe cazuri, implanturile dentare pot fi singura alegere pentru a restabili toate functiile necesare ale dintilor si structurilor auxiliare. Un implant poate inlocui in singur dinte lipsa, iar implanturile multiple pot sustine o punte dentara pentru inlocuirea mai multor dinti lipsa. Implanturile dentare au o multime de avantaje: nu necesita deteriorarea dintilor vecini pentru inserare, arata identic cu dintii naturali, sunt rezistente si extrem de durabile.

Spread the love

Tags