O problemă de erecție poate fi normală dacă apare rar sau poate fi mai gravă dacă apare frecvent. Unele remedii pe bază de plante pot ajuta la tratarea disfuncției erectile, dar înainte de a le încerca, este o idee bună să consultați mai întâi un medic.

Disfuncția erectilă este cea mai raportată problemă sexuală la bărbați și se definește prin dificultăți în obținerea și menținerea unei erecții necesare pentru actul sexual. Deși nu este anormal ca unele probleme de erecție să apară din când în când, dacă acest lucru se întâmplă des sau situația pare să se intensifice, nu este normal și este necesar un consult medical.

Este bine să ne amintim că disfuncția erectilă este adesea un simptom, nu o afecțiune în sine, iar o erecție este rezultatul unui sistem complex care include mai multe procese în corpul unui om. Excitația sexuală implică interacțiunea dintre corpul unui om, sistemul nervos, mușchii, hormonii și emoțiile. Uneori, boli precum diabetul sau probleme de sănătate, cum ar fi stresul cronic, pot afecta toate acestea și pot afecta funcționarea acestora, astfel apare disfuncția erectilă.

De ce apare disfuncția erectilă?

Unii dintre factorii de risc obișnuiți pentru disfuncția erectilă sunt vârsta peste 50 de ani, glicemia crescută, hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, colesterolul ridicat, fumatul, alcoolul în exces, obezitatea și lipsa exercițiilor fizice. Vârsta nu este neapărat un semn că disfuncția erectilă poate apărea mai des, de aceea este important să consultați un medic deoarece, așa cum am spus, există unele boli care stau la baza care pot crește riscul de disfuncție erectilă.

Cauzele disfuncției erectile pot fi fizice (diabet, tratamentul cancerului, medicamente pentru tratarea altor probleme, lipsa unui flux sanguin suficient spre penis, eșecul semnalelor nervoase din creier în a ajunge la penis etc.) sau emoțional (depresie, anxietate, muncă sau stres personal, conflicte în relațiile intime, griji legate de performanța sexuală etc.).

Există suplimente alimentare care pot ajuta la combaterea disfuncției erectile?

Este bine de știut că, spre deosebire de medicamentele prescrise pentru disfuncția erectilă, suplimentele pe bază de plante și remediile utilizate în acest scop nu au fost suficient de bine studiate sau testate, iar unele suplimente sau remedii pe bază de plante pot provoca reacții adverse sau pot provoca reacții adverse. droguri cu care persoana este tratată. Din acest motiv, dacă doriți să încercați aceste soluții, este recomandabil să consultați mai întâi un medic.

Există unele dovezi că, de exemplu, administrarea unor doze mari de L-arginină are rezultate bune în combaterea disfuncției erectile prin stimularea vaselor de sânge (suplimentul îi ajută să se dilate, pentru a îmbunătăți circulația sângelui). Vă rugăm să rețineți, totuși, că L-arginina nu este administrată concomitent cu sildenafil. Cercetările arată că unele plante medicinale pot avea beneficii, dar rata lor de succes variază în ceea ce privește disfuncția erectilă. Aceste plante includ: ginseng (Panax ginseng), maca, ginkgo biloba și altele.

Înainte de a încerca orice tip de supliment alimentar, este important să vă educați, ce spun studiile științifice despre aceste plante și cum ar putea ajuta la disfuncția erectilă. Sau, așa cum am spus mai sus, cereți sfatul medicului direct. În plus, multe suplimente interacționează negativ cu alcoolul, așa că fii foarte atent dacă ai obiceiul de a bea alcool.

Cum ajută ginsengul?

Există persoane care folosesc rădăcinile unui tip de ginseng (Panax ginseng) pentru disfuncția erectilă, precum și pentru o putere mai bună de concentrare, pentru situații stresante, pentru o sănătate generală mai bună.

Studiile clinice care au inclus analize ale efectelor ginsengului arată îmbunătățiri semnificative ale rigidității penisului, circumferinței, duratei erecției, libidoului și satisfacției generale. Ginsengul acționează ca un antioxidant, eliberând oxid nitric, care susține funcția erectilă.

Geumsan Traditional Ginseng Agricultural System | Системы  сельскохозяйственного наследия мирового значения (ГИАХС) |  Продовольственная и сельскохозяйственная организация Объединенных Наций |  GIAHS | Food and Agriculture Organization of the United Nations

Cum ajută rădăcina maca?

Rădăcina Maca este un aliat pe care îl puteți folosi pentru beneficii generale pentru sănătate. Numit și ginseng andin, maca (Lepidium meyenii) este bogată în aminoacizi, iod, fier și magneziu. Există trei tipuri de maca: roșu, galben și negru, iar experții spun că maca neagră pare să amelioreze stresul și să îmbunătățească memoria. Și, după cum știm deja, stresul este un factor care poate provoca disfuncție erectilă.

În studiile pe animale, extractul de maca a îmbunătățit semnificativ performanța sexuală la șoareci, dar această rădăcină a demonstrat puține dovezi ale capacității sale directe de a îmbunătăți funcția erectilă. Prin urmare, sunt necesare mai multe cercetări pentru a confirma efectul rădăcinii de maca la om.

Ginkgo Biloba - 5 beneficii - Blog Bioportal

Cum ajută ginkgo biloba?

Acest remediu poate crește circulația sângelui în zona penisului. Unele cercetări au arătat efectul ginkgo biloba asupra disfuncției erectile atunci când participanții de sex masculin (implicați într-un studiu privind îmbunătățirea memoriei) au raportat că și erecția lor s-a îmbunătățit.

Un alt studiu a constatat îmbunătățirea funcției sexuale la 76% dintre bărbații care iau antidepresive. Din acest motiv, cercetătorii consideră că suplimentele de ginkgo biloba pot fi eficiente pentru bărbații care suferă de disfuncție erectilă din cauza anumitor tratamente medicamentoase.

Alte plante sau remedii despre care s-a raportat că sunt utile în disfuncția erectilă (în studii efectuate la iepuri și șoareci) sunt:

  • iarbă de capră (Epimedium); Substanțele din frunzele acestei plante au fost folosite pentru a îmbunătăți performanța sexuală în cercetarea pe animale, dar planta nu a fost utilizată în studii la om.
  • Musli Safed (Chlorophytum borivilianum); Rădăcinile acestei plante au proprietăți adaptogene și sunt utilizate pentru a trata impotența, infertilitatea și pentru a crește potența. Studiile la animale au arătat îmbunătățiri ale comportamentului sexual;
  • șofran (Crocus sativus); în medicina tradițională din unele țări, șofranul este recomandat ca afrodiziac;
  • colții de babuini (Tribulus terrestris); studiile arată că administrarea plantei la oameni și animale a îmbunătățit libidoul și spermatogeneza.

Bibliografie:
https://www.urologyhealth.org/urology-az/e/erectile-dysfunction-(ed)
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3731873/
https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/erectile-dysfunction/in-depth/erectile-dysfunction-herbs/art-20044394

Spread the love

Tags