Odată cu schimbările climatice şi starea actuală a economiei, reciclarea a devenit mai importantă ca niciodată. Statisticile nu sunt deloc îmbucurătoare, pentru că anvelopele sunt realizate din materiale rezistente şi durabile, care se descompune foarte greu. Astfel, pentru că ele nu mai sunt potrivite pentru vehiculul dumneavoastră nu înseamnă că nu se mai pot utiliza în alte scopuri!

Găsirea unor modalități de reutilizare a anvelopelor uzate vechi poate reduce considerabil cantitatea de deșeuri produse anual şi ajuta la economisirea banilor. Există multe moduri în care anvelopele vechi pot fi refolosite, dar utilizarea lor pentru a crea locuri de joacă pentru copii pare a fi de departe una dintre cele mai creative!

Anvelope uzate folosite pentru realizarea de echipamente in terenurile de joacă

Anvelopele fac baza perfectă pentru multe elemente de echipamente de joacă pentru copii. Se pot economisi mulţi bani pentru amenajarea terenului de joacă din parcuri reciclând anvelopele, iar copiii vor adora ideea! Dacă aveţi anvelope de dimensiuni normale, puteţi să le folosiţi pentru un leagăn clasic cu cauciuc în loc de scaun. De asemenea, puteţi folosi anvelopele uzate pentru a căptuşi un balansoar.

Anvelopele uzate de dimensiuni mari de la camione sau tractoare sunt ideale pentru a departaja zonele cu nisip sau pentru a construi case de joacă.

Anvelope uzate folosite pentru a planta flori în parcuri

Folosirea anvelopelor uzate pe post de ghivece este una dintre cele mai comune utilizări care i se poate da. Ele sunt ideale pentru a adăuga paturi de flori şi a amenja în modul cel mai ingenios spaţiul verde dintr-un parc. Anvelopele absorb căldura în timpul zilei şi asigură mediu ideal pentru ca răsadurile sau plantele mici să crească. În timpul lunilor de iarnă, anvelopele oferă suportul perfect pentru acoperire, creând un spaţiu foarte bun de protecţie pentru plante.

Anvelope uzate folosite ca postament de fixare pentru coşurile de gunoi în parcuri

În timpul furtunilor puternice, cutiile de gunoi din parcuri pot fi rupte şi luate de vânt dacă nu sunt bine fixate pe poziţii. Eliminaţi problemele acestea şi asiguraţi coşurile de gunoi din parcuri cu anvelope uzate. Un avantaj va fi faptul că astfel se ţin la distanţă rozătoarele cum ar fi şoarecii sau şobolanii.

Anvelope uzate folosite pe post de băncuțe şi mese prin parcuri

Este nevoie de puţină creativitate pentru a face ca această idee să funcţioneze, dar se pot crea obiecte de mobilier extraordinare din anvelope reciclate. Dacă unii oameni le folosesc pentru a creea mobilier de curte, cum ar fi scaune şi mese, de ce nu am reuşi acelaşi lucru şi în parcuri? Faptul că sunt durabile şi rezistența la condițiile meteo, face că anvelopele uzate să fie materialul perfect pentru mobilierul necesar în parcuri. Se pot crea chiar modele elaborate de lămpi, corpuri de iluminat şi sculpturi decorative.

Spread the love

De

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *