Cu toții suntem diferiți și nevoile noastre, inclusiv atunci când vine vorba de poziția pe care o asumăm la culcare, pot fi diferite. Iată câteva dintre principalele pastile de dormit și beneficiile lor suplimentare.

Somnul este o parte esențială a vieții noastre, care are mai multe funcții pentru sănătatea corpului. Dacă aveți probleme de somn recurente sau nu dormiți bine din cauza rănilor sau umflăturilor, poziția corectă de somn este importantă. În plus, dacă suferiți de anumite afecțiuni, o postură corectă în timpul somnului poate fi de ajutor.

Diferite poziții de dormit au avantaje diferite. De exemplu, dacă aveți dureri sau probleme de sănătate, schimbarea poziției de dormit vă poate ajuta să vă odihniți mai bine, dar vă poate ajuta și să vă gestionați durerea sau simptomele mai ușor.

A ajunge în poziția potrivită de dormit în funcție de nevoile dvs. poate necesita timp, dar poate fi învățat ca orice alt obicei. Dacă nu vă simțiți confortabil dormind în pozițiile recomandate mai jos, nu trebuie să vă faceți griji. Cel mai important lucru este să găsești o poziție favorabilă pentru un somn odihnitor. Cu toții suntem diferiți și nevoile noastre, inclusiv atunci când vine vorba de poziția pe care o asumăm la culcare, pot fi diferite. Iată câteva dintre principalele somnifere și beneficiile lor suplimentare.

1. Poziția fetală

Este cea mai des folosită postură de dormit și are multe avantaje. În primul rând, este poziția ideală pentru femeile însărcinate și persoanele cu dureri lombare. De asemenea, poate ajuta la reducerea sforăitului. Din păcate, poziția fetală are și unele dezavantaje. Asigurați-vă că, atunci când stați în pat, nu adoptați o poziție prea strânsă și rigidă, deoarece puteți limita cantitatea de aer în care respirați în timpul somnului. De asemenea, dacă aveți probleme articulare sau rigiditate musculară, poziția fetală vă poate agrava durerea în dimineața următoare.

Pentru a face poziția fetală cât mai confortabilă, adoptați o postură mai relaxată, fără a vă strânge genunchii. De asemenea, puteți încerca să dormiți cu o pernă între genunchi pentru a limita constricția noaptea.

Pat, Somn, Fată, Adormit, Poziția De Dormit

2. Poziția pe o parte

Dormitul pe o parte este, contrar părerii populare, o postură somnoroasă plină de beneficii, mai ales dacă sunteți obișnuiți să dormiți pe partea stângă. Această poziție de somn limitează sforăitul, ajută procesele digestive și poate chiar reduce boala de reflux gastroesofagian. Deci, dacă suferiți de arsuri la stomac, adică de boală de reflux gastroesofagian, puteți încerca să dormiți pe partea stângă câteva nopți la rând pentru a vedea dacă simptomele dispar.

Cu toate acestea, dormitul pe o parte, cu sprijin pe un braț, nu este întotdeauna o idee bună. Această poziție de somn poate tensiona mușchii din brațul pe care dormi și poate provoca restrângerea mandibulei. În plus, potrivit cercetărilor, dormitul pe o parte contribuie la riduri. Pentru a evita durerile de spate, puteți folosi același truc, cu o pernă între picioare. De asemenea, dacă sunteți obișnuiți să dormiți pe partea voastră, investiți într-o pernă de calitate care vă va proteja și susține mușchii gâtului și spatelui.

3. Poziția pe abdomen

Dormitul pe spate este, din nou, o poziție frecvent utilizată și benefică. În primul rând, dacă suferiți de sforăit și / sau apnee în somn, această postură de somn este perfectă pentru dvs. Dar ferește-te de durerile în gât și de durerile lombare. Aceste dureri pot apărea deoarece există o presiune inutilă asupra mușchilor și articulațiilor din regiunile cervicale și lombare și poate fi motivul pentru care te trezești simțindu-te rigid în mușchi dimineața.

Pentru a evita aceste inconveniente, vă puteți așeza cu fața în jos pe o pernă când vă pregătiți să dormiți. Acest sfat poate vindeca durerile de spate. Pentru a vă îmbunătăți poziția de dormit, încercați să dormiți pe o pernă mai subțire sau chiar fără pernă deloc, pentru a reduce presiunea pe gât.

4. Poziția pe spate

Dormitul pe spate este, potrivit specialiștilor, cea mai bună poziție de dormit. Când dormi pe spate, coloana vertebrală este protejată, împreună cu genunchii și regiunea cervicală. Potrivit experților, poziția de dormit pe spate este atât de benefică, deoarece gravitația joacă un rol vital în susținerea corpului perfect aliniat, precum și a coloanei vertebrale, reducând astfel presiunea inutilă pe spate sau articulații.

Pentru mai mult confort, puteți pune o pernă sub genunchi pentru a le susține curbura și a vă relaxa complet. De asemenea, dacă vă îngrijorează ridurile, această postură de somn este cea mai recomandată. Cu toate acestea, poziția de culcare culcat nu este pentru toată lumea. Persoanele care suferă de sforăit și / sau apnee în somn pot prezenta disconfort atunci când încearcă să doarmă pe spate. Poate fi, de asemenea, o poziție dificilă pentru oricine are dureri de spate. Dacă aveți dureri de spate, asigurați-vă că aveți sprijin, cum ar fi o pernă, pentru a evita agravarea durerii.

Importanța somnului pentru calitatea vieții

Ne petrecem, în medie, o treime din viață dormind. Deci, poziția în care dormi contează mai mult decât crezi. Dacă aveți probleme cu somnul, sănătatea dumneavoastră poate fi afectată. În plus, somnul nesatisfăcător poate deveni cronic, ducând la o lipsă de odihnă adecvată.

Dacă nu te simți odihnit când te trezești, încearcă să îți îmbunătățești calitatea somnului adoptând măsuri de igienă a somnului. Vă pot îmbunătăți chiar starea de spirit, pe lângă starea generală de sănătate pe termen lung. Iată ce puteți face:
– Evitați excesul de cofeină
– Fă sport regulat
– Planificați o seară, un ritual de relaxare pentru a vă pregăti pentru somn

Puteți încerca, de asemenea, să țineți un jurnal de somn timp de câteva săptămâni, în care să scrieți totul despre tiparele de somn, precum și modul în care vă treziți dimineața, pentru a înțelege mai bine ce funcționează în rutina dvs. și ce nu. . .

Amintiți-vă, nu trebuie să vă schimbați poziția de dormit dacă nu simțiți nevoia. Dar dacă aveți unele dureri, merită să încercați, chiar dacă este doar pentru câteva nopți.

Bibliografie:
Healthline – Cele mai bune poziții de dormit pentru un somn bun
https://www.healthline.com/health/best-sleeping-position


 


 

 

Spread the love

De

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *