Escarele reprezinta una dintre cele mai mari probleme intampinate de o persoana imobilizata la pat. Practic, sunt rani adanci care se dezvolta din cauza presiunii exercitate de corp pe o suprafata dura. Daca nu sunt prevenite sau daca nu sunt tratate atunci cand apar, aceestea pot duce la probleme grave de sanatate si chiar la deces.

grassolind

Din fericire, in ultima vreme s-a constientizat din ce in ce mai bine riscul de aparitie a escarelor, ceea ce a dus la aparitia unor produse speciale pentru persoanele care prezinta acest risc:

  • Saltele antiescare. Acestea reusesc sa schimbe singure punctele de presiune o data la cateva minute, in asa fel incat pacientul sa fie cat mai confortabil.
  • Perne antiescare. Functioneaza pe acelasi principiu.
  • Diverse accesorii care protejeaza mainile sau picioarele.
  • Pansamente din ce in ce mai performante. Te-ai gandi ca un pansament nu poate sa fie foarte complex. Pana la urma, este vorba despre un pansament. Totusi, pansamentele antiescare sunt gandite cu foarte mare atentie, in asa fel incat sa grabeasca vindecarea. Unul dintre aceste pansamente este Grassolid. Produs de Hartmann reuseste sa impresioneze prin caracteristicile sale.

De ce este impresionant pansamentul Grassolid?

Este un pansament realizat din plaasa cu ochiuri largi, in asa fel incat sa permita aerul sa patrunda si exudatul sa fie eliminat cu usurinta. Pansamentul dispune de unguent pe toata suprafata, care grabeste vindecarea, mai ales in cazul plagilor cu un nivel mare de exudare.

Unguentul are in componenta sa o multime de substante care ajuta:

  • Vaselina alba;
  • Acizi grasi si esteri;
  • Bicarbonat si diglicerol de carbonat;
  • Ceara sintetica.

Gratie atentiei cu care este realizat acest pansament, poate sa fie schimbat fara durere si fara distrugerea tesutului de granulatie. De asemenea, schimbarea nu trebuie sa se faca zilnic, in conditiile in care poate sa reziste pe plaga pana la 3 zile, in functie de ceea ce recomanda medicul.

Pentru ce tip de rani este bun acest pansament?

Evident, escarele sunt primele indicatii pentru pansamentul Grassolid. Totusi, este bun si pentru plagi zgariate, pentru arsuri termice sau chiar chimice si pentru plagile dermatologice cauzate de medicamente.

Este foarte important, asadar, sa alegi cu atentie pansamentul in momentul in care ai o rana sau ingrijesti un pacient care sufera de escare sau de alte tipuri de plagi. Un pansament de buna calitate poate sa grabeasca vindecarea si sa genereze un nivel optim de confort.

Spread the love

De

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *