incontinenta

Pierderea involuntara de urina sau incontinenta urinara, asa cum mai este numita, poate sa fie una dintre cele mai stanjenitoare probleme pe care le are un om. Din pacate, nu este deloc rara si afecteaza atat barbati cat si femei.

De cele mai multe ori, incontinenta urinara apare in randul persoanelor in varsta, atunci cand muschii vezicii urinare se slabesc si nu mai pot controla fluxul urinar. Nu doar varsta duce la aparitia problemei, ci si alte cauza, precum obezitatea, sarcinile multiple sau boli precum parkinson sau alzheimer.

Din fericire, incontinenta urinara poate sa fie tratata, solutiile fiind stabilite de medic. Printre solutii se numara exercitiile pentru intarirea muschilor pelvieni, slabirea, renuntarea la fumat si la alte vicii cum ar fi cofeina si bauturile alcoolice, tratamentul medicamentos sau interventia chirurgicala.

Pana la disparitia problemei insa, pot fi folosite diverse tampoane pentru incontinenta. Cei de la Hartmann au creat cateva produse excelente, cum ar fi Molicare Pad, care absorb tot lichidul fara niciun fel de problema, neutralizeaza mirosul si au forma anatomica a corpului.

Cum pot fi folosite tampoanele pentru incontinenta?

Aceste tampoane pot fi folosite atat de barbati, cat si de femei si sunt purtate in zona intima in combinatie cu lenjeria intima. Pentru a fi fixate foarte bine, pot fi purtate alaturi de pantalonasii de fixare MoliPants, foarte confortabili si eficienti pentru fixare.

Un tampon Molicare reuseste sa aduca o multime de beneficii:

  • Este realizat din materiale absorbante, foarte bun. Acesta este construit in asa fel incat sa distribuie rapid lichidul, lasand suprafata uscata;
  • Ofera confort superior persoanelor care il poarta. Ii permite pielii sa respire fara niciun fel de probleme;
  • Se fixeaza foarte bine si sigur;
  • Este un produs testat dermatologic, in asa fe incat nu genereaza alergii sau probleme.

Ce mai trebuie sa stii despre incontinenta urinara?

Este bine de stiut ca incontinenta urinara poate sa apara din foarte multe cauze. Menopauza, spre exemplu, poate sa influenteze aceasta problema. De asemenea, depresia este strans legata de pierderea urinei si o legatura puternica are si fumatul.

Desi la inceput nu este periculoasa, daca nu este tratata la timp poate sa genereze o serie de complicatii. Din pacate, multe persoane apeleaza la tot felul de solutii traditionale care nu functioneaza asa cum ar trebui, insa din fericire, daca se merge la medic 90% dintre cazuri pot fi vindecate.

Spread the love

De

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *