implant-dentar

Stomatologia din ziua de astazi ofera solutii din ce in ce mai eficiente pentru repararea si inlocuirea dintilor, implantul dentar fiind cea mai performanta varianta de inlocuire. Cu o multime de avantaje si foarte putine dezavantaje, implantul dentar poate sa inlocuiasca pentru toata viata un dinte pierdut.

Este adevarat ca poate sa fie destul de costisitor, insa este o investitie pe toata viata. In plus, un dental implant este mai scump decat un implant dentar, adica in America sau in Vestul Europei se plateste de cateva ori sau chiar de cateva zeci de ori mai mult decat in Romania, asadar, trebuie sa ne bucuram de faptul ca avem la dispozitie multe cabinete stomatologice si preturi relativ mici.

Care sunt indicatiile si contraindicatiile unui implant dentar?

Indicatii

Prima indicatie este aceea de a apela la implant dentar ori de cate ori lipseste un dinte. In caz contrar pot aparea o serie de complicatii, cum ar fi pierderea osului, imbolnavirea articulatiilor mandibulare sau deplasarea dintilor vecini.

Inainte de implantarea unui dinte si dupa implantare este esentiala o igiena orala corespunzatoare, precum si frecventarea cabinetului stomatologic.  Sunt indicate proceduri precum detartrajul, curatarea profesionala si simplul control.

Contraindicatii

Oricat de eficient ar fi, implantul dentar are si o serie de contraindicatii. Din pacate, nu toti pacientii care au lipsuri dentare se pot bucura de toate beneficiile oferite de un implant dentar., saucel putin nu o pot face imediat.

In cazul in care lipsa unui dinte dateaza de ani bun, procesul de tratament pana in momentul implantului poate sa fie destul de costisitor, atat ca timp, cat si ca bani.

Printre contraindicatii putem sa amintim de :

  • Lipsa osului. Daca nu exista dinte  care sa fie incastrat in os, masa osoasa se poate retrage. O persoana care doreste un implant dentar si nu are suficient os trebuie sa treaca prin interventii de aditie de os si sa astepte o perioada buna pentru vindecare, pana in momentul in care sa poata sa se bucure de un nou dinte.
  • Prezenta in anatomia bucala a unor structuri ce pot fi bariere pentru implant: nervi, sinusuri, etc.
  • Prezenta unor tumori sau chisturi localizate in aria oro-maxilo-faciala. Acestea reduc osul necesar implantului si necesita o interventie de aditie.

Totusi, chiar daca exista contraindicatii, de cele mai multe ori acestea sunt doar temporare. Majoritatea pacientilor pot ajunge intr-un final sa se bucure de un implant, care daca este bine realizat poate sa reziste intreaga viata.

Spread the love

De

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *