Pentru a avea o stare de bine si sanatate buna avem nevoie sa consumam fructe si legume de culori diferite, pentru ca fiecarei culori ii corespunde anumiti fitonutrienti. Bine ar fi sa consumam fructe si legume din cele 5 culori:verde, alb,rosu, albastru/violet, portocaliu/galben.

Legumele si fructele de culoare verde: ajută la eliminarea toxinelor, având efect detoxifiant.
Legumele cu frunze verzi sunt bogate in fier, cum este spanacul.
Legume si fructe verzi: pătrunjel, mărar, spanac, rucola, salată verde, valeriană, urzici, leurdă, lobodă, broccoli, varză, varză de Bruxelles, dovlecel, zuchinni, ţelină apio, castraveţi, ardei verde, avocado, mere verzi, kiwi, lime, sparanghel, andive, praz, ceapă verde.
Frunzele verzi conţin şi clorofilă, denumit şi sângele verde al plantelor. Această este un bun tonic şi detoxifiant, ajutând sistemul imunitar.
Legumele cu frunză verde sunt o adevărată comoară, fiind deosebit de bogate în minerale şi vitamine, pline de fibre, alcaline, având un conţinut mare de apă şi un conţinut caloric scăzut. Sunt fără doar şi poate o sursă de sănătate pură.
Legumele cu frunză verde conţin importante cantităţi de vitamina C şi A, aproape întreg complexul de vitamina B, magneziu,calciu şi iod. De departe, cel mai important micronutrient este acidul folic (vitamina B9) pe care organismul uman nu îl poate sintetiza în cantităţi suficiente.

verde

Spread the love

Etichete