miscare-in-aer-liber

Vara se lasa asteptata, in ultima vreme a tot plouat, au alternat zile cu soare si zapuseala, zile innorate in care ploua, zile in care vremea se schimba rapid, acum e soare si dintr-o data ploua.
Aerul din parcuri are un nivel de oxigen mai mare decat in zonele poluate ale orasului, unde betonul se incinge dupa cateva zile calduroase,cu soare arzator.
Ar fi bine sa petrecem cat mai putin timp in cele mai aglomerate artere din Bucuresti, unde aerul e incarcat si poluat.
In aceste zone, circulatia masinilor si noxele produse polueaza tare aerul si asfaltul moale frige mai tare ca nisipul de la mare 🙂
Copacii ne ofera oxigen si mai au un rol foarte important , acela ca filtreaza poluantii din atmosfera.
Expunandu-ne la soare ne ajutam organismul sa sintetizeze vitamina D in piele, foarte importanta pentru imunitate si pentru echilibrarea mineralelor.

woman-in-nature-sunshine
Miscarea in natura este foarte benefica pentru organismul nostru, culoarea verde a ierbii si culoarea blue a cerului ne echilibreaza, ne energizeaza si ne da o stare de bine.
Ca sa beneficiem de efectele pozitive ale miscarii in aer liber, ar trebui sa facem miscare la orele cand nu e foarte cald, dimineata, seara(dar nu seara foarte tarziu caci ne va afecta calitatea somnului) si sa nu uitam sa ne hidratam consumand apa , sucuri naturale din fructe si legume proaspat stoarse, la temperatura apropiata de a mediului.
Ar trebui sa ne hidratam inainte sa ni se faca sete, deoarece aceasta senzatie apare cu o oarecare intarziere si deja deshidratarea poate fi instalata, afectandu-ne si capacitatea de efort.


Ar trebui sa eliminam alcoolul doarece ne deshidrateaza si sa consumam cafea moderat(si cafeaua deshidrateaza) , sa ne hidratam bine si inainte cu cateva ore de a face efort, sa mancam cu 2 ore inainte, sa evitam mesele grele(cu prajeli, dulciuri, alimente bogate in grasimi animale, produsele de patiserie).
Alimentele pot fi consumate putin mai sarate, deoarece prin transpiratie se pierde multa sare.
Inainte de efort avem nevoie de incalzire pentru a ne pregatii articulatiile, muschii, sistemul circulator si intreg organismul pentru efort.

Incalzirea(exercitii de stretching) previne accidentarile si ne mareste performantele.

Sa nu uitam sa ne dozam efortul, sa ne odihnim si sa luam pauze cand suntem obositi, sa ne bucuram de miscarea in aer curat.

Miscare=Viata 🙂

Spread the love

De

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *