Desi cavitatea bucala reuseste sa fie extrem de importanta pentru sanatatea intregului nostru organism, exista o multime de oameni care nu acorda suficient de multa atentie sanatatii dintilor. Acest lucru duce la pierderea lor si la boli grave, care aparent nu au nicio legatura cu dantura.

Daca vrei sa ai un organism sanatos, este bine sa fii foarte informat in ceea ce priveste dintii tai; poate vrei sa iti pui un implant dentar, sau o coroana dentara.

Iata, asadar, cateva curiozitati si informatii extrem de interesante despre ei:

1. Caria este a doua cea mai frecventa boala dupa raceala. Preventia cariei dentare poate sa fie extrem de importanta pentru mentinerea unui corp sanatos.

2. Nu toti oamenii au masele de minte. De fapt, 35% dintre oamenii care traiesc astazi pe planeta nu mai au masele de minte, pentru ca nu mai au nevoie sa sparga nuci cu dintii sau sa marunteasca alimente foarte tari.

Teeth, Mouth, Tongue, Lips, Cute, Head, Sweet, Young

3. Smaltul dintilor este cea mai tare substanta din corp. Acesta are o compozitie realizata aproape exclusiv din minerale. Nu mai putin de 96% din smalt este facut din minerale.

4. Pe vremuri, cei care voiau sa isi extraga un dinte trebuiau sa apeleze la barbieri sau la fierari pentru o astfel de procedura, in conditiile in care nu existau dentisti. Cu siguranta, intreaga aventura era dureroasa si a reusit sa contribuie foarte mult la fobia de dentist. Astazi, extractiile se fac in siguranta, fara durere, in cabinete dentare profesionale.

5. Egiptenii din Egiptul Antic foloseau periute de dinti. Acestea erau fabricate din par de animale si erau total diferite de periutele din ziua de astazi, care sunt gandite in asa fel incat sa curete foarte bine chiar si cele mai ascunse locuri din cavitatea bucala.

6. In secolul XV, o solutie pentru eliminarea durerilor de dinti era sarutul unui magar. Evident, nu era o solutie eficienta, dar superstitia era foarte puternica in acea perioada. Tot in urma cu cateva sute de ani, oamenii credeau ca durerea dentara este provocata de viermi care se afla in cavitatea bucala.

Stomatologia a evoluat extrem de mult si astazi ne putem bucura de cele mai eficiente tehnici stomatologice. Cariile nu mai reprezinta o problema iar dintii pierduti pot fi refacuti cu usurinta din materiale extren de rezistente, cum ar fi titanul sau zirconiul. Tocmai de aceea, daca ai o mica problema dentara este bine sa fugi la dentist, deoarece se poate rezolva cu usurinta.

Spread the love

Tags