Uleiurile esențiale pe lângă beneficiile pe care le au pentru sănătate, dispoziție și frumusețe,  contribuie și la o bună relaționare cu persoana iubită.  

Uleiul esențial de Jasmine este considerat un afrodiziac. Uleiul de Jasmin acționează asupra stării emoționale și a sistemul hormonal.  Este uleiul „balanței și a purității sexuale”, fiind excelent pentru femei. Uleiul de Jasmine ajută la reducerea anxietății, a depresiei și apatiei. De asemenea, acest ulei are proprietăți care încurajează partenerii să-și depășească limitele vieții intime.

Uleiul esențial de ylang ylang este considerat uleiul  „copilului din tine”.  Acționează asupra echilibrului emoțional și calmează sistemul hormonal. Uleiul de ylang ylang este considerat unul dintre cele mai eficiente afrodiziace deoarece influențează energia sexuală și încurajează experiențele erotice.

Uleiul de paciuli, originar din  Sud-Estul Asiei este un tonic sexual, cu arome lemnoase. Acest ulei ajută la relaxarea persoanei și contribuie la senzația de comfort.

Uleiul de cardamon are proprietăți calmante și este potrivit pentru relațiile intime. Este recomandat persoanelor care nu vor să-și piardă individualitatea, la nivel psihologic.

Uleiul de ghimbir, la fel ca uleiul ylang ylang  și cel de jasmine, este un aforidisiac, dar acționează diferit. Dacă uleiurile enumerate anterior ne oferă o senzație de relaxare, cu arome dulci, de flori, atunci uleiul de ghimbir este iute, fierbinte și revigorant.

Uleiul de ienupăr încălzește și oferă vigoare, cât și o stare de siguranță. Acest ulei nu este un tonic sexual, dar ajută în caz de crize de nervi sau stări emoționale negative.

Uleiul de busuioc oferă o stare de bine, te ajută să depășești starea de tristețe și creează vibrații care ajută la comunicarea cu persoane dificile. În Italia busuiocul este cunoscut ca un simbol al dragostei și este folosit ca element protector pentru casă. Utilizarea regulată a uleiului eteric de busuioc te va ajuta să-ți formezi încrederea în propria persoană, esențială în relația cu persoana iubită.

Uleiul esențial de rozmarin

Rozmarinul este folosit de secole în Italia și Spania contra energiei negative și a magiei negre. Folosește rozmarin atunci când ai nevoie să-ți energizezi sistemul nervos, ridici dispoziția și să-ți faci ordine în gânduri.

Ulei esențial de vetiver

Vetiverul ajută să-ți regăsești balanța interioară și suportul de care ai nevoie. Folosește acest ulei când ai stări de anxietate, ești obosit și confuz. Vetiverul combate gândurile negative și oferă protecție psihologică. Acest ulei eteric ajută persoanele hiper-sensibile să fie protejate de energia altor oameni.

Uleiul de scorțișoară este un stimulant sexual.  Acest ulei ajută sistemul reproducător și tratează afecțiunile sexuale. Acționează prin mărirea presiunii și circulației sangvine, astfel contribuie la atingerea satisfacției maxime.

Uleiul eteric de salvie

Salvia este „planta clarității și a viziunii”, dar în calitate de afrodiziac acționează la nivelul sistemului hormonal. Nivelul scăzut de hormoni contribuie la un libido inferior, iar uleiul de salvie rezolvă această problemă.  Uleiul de salvie are un miros profund, ajută la scăderea stresului și a stării de anxietate. Acest ulei contribuie la depășirea inhibițiilor în relațiile intime.

Uleiul esențial de trandafiri mărește circulația sangvină în zonele esențiale pentru relații intime. În același timp este foarte romantic și senzual.

Uleiul esențial de Whisper este considerat uleiul feminității și acționează cu o chimie individuală, fiind un parfum netoxic. Whisperul este un amestec de paciuli, vetiver, trandafir, scorțișoară și vanilie, care ajută, în special, femeile să-și crească starea de sexualitate și senzualitate.

Surse: https://www.care2.com/greenliving/best-essential-oils-for-love.html

http://www.ourbodybook.com/3-essential-oils-to-help-you-set-boundaries-and-keep-them/
https://www.rd.com/advice/relationships/essential-oils-for-sex/
Spread the love

Tags