radarcan-runner-anti-mosquitos-1024x523

Zilele de vara sunt foarte placute si pot aduce o multime de momente frumoase. Exista si parti mai putin atractive la aceste zile, insa. Uneori caldura ajunge sa fie mult prea coplesitoare iar alteori cei care iti fac viata mai grea sunt tantarii.

Mici, zgomotosi si invazivi, acestia iti sug sangele cu pofta si iti provoaca mici rani si mancarimi.

Cum ii tii la distanta?

Exista mai multe solutii impotriva tantarilor, cele mai populare fiind sub forma de spray sau diverse alte solutii. Totusi, aceste solutii nu sunt tocmai sanatoase pentru mediul inconjurator si pot omora si alte vietati, nu doar inaripatele deranjante.

Imagini pentru anti mosquito

Daca vrei sa tii departe tantarii, poti gasi si variante mai natrurale. Chiar si pe terasa ii poti tine departe, daca respecti urmatoarele sfaturi:

  • Amplaseaza un ventilator pe terasa. Vantul creat de acesta va dezorienta micutele insecte si le va tine departe.
  • Foloseste lavanda. O poti planta in gradina sau in glastra, o poti pune uscata pe glafurile ferestrelor sau o poti pulveriza sub forma de ulei esential. Lavanda are un miros foarte puternic care nu este deloc pe placul tantarilor si a moliilor, asadar, s-ar putea sa descoperi rezultate foarte bune.
  • Gaseste alte plante care pot indeparta tantarii. Exista si alte plante care pot tine tantarii la distanta, incepand cu muscatele, continuand cu galbenelele si terminand cu lemongrass. Toate le poti planta in ghivece si iti ofera o serie de avantaje, pe langa tinerea la departare a insectelor daunatoare. Printre plantele eficiente se numara si busuiocul sau romarinul, care pe langa aromele perfecte pe care le au pentru mancare, tin departe musafirii nepoftiti.
  • Foloseste un aparat ultrasonic. De-a lungul timpului au fost dezvoltate mai multe tehnologii care sa tina la departare tantarii si alte insecte. Desi exista si aparate care nu dau randamentul dorit, poti gasi si variante foarte eficiente, cum este Aparat Ultrasonic electronic Multifunctional pentru Casa R 200. Acest produs este bazat pe emiterea de frecvente inalte ultrasonice si poate sa alunge atat mustele cat si tantarii sau chiar daunatorii mai mari, precum gandacii si soarecii.

Este important ca atunci cand cauti solutii impotriva tantarilor sa eviti chimicalele. Desi sunt foarte eficiente acestea pot dauna si altor elemente din casa sau gradina ta, asadar, cele mai bune solutii sunt intotdeauna cele naturale.

Alte sfaturi pentru a tine tantarii departe:

1. Evita sa ai zone in care stagneaza apa in jurul casei!

2. Evita piscinele gonflabile sau foloseste o apa tratata!

3. Tunde regulat iarba si arbustii!

4. Evita sa arunci resturi vegetale in curte!

Spread the love

De

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *