coada-racului

Coada racului, sau Potentilla Anserina, este o plantă perenă din familia Rosaceae, care include și trandafirul. Este, de asemenea, cunoscut științific ca Anserina argentiniană. Coada racului crește în principal în regiunile temperate, în special în Europa, Asia și America de Nord. Planta se găsește cel mai adesea pe malul apei, inclusiv în apropierea mărilor și oceanelor, dar și în zonele de câmpie. Coada racului beneficiază de soluri ușoare indirecte, bine hidratate și tolerează foarte bine aerul sărat al mării.

Coada racului - Wikipedia

Cum arată coada racului?

Coada racului are tulpini lungi, subțiri și frunze dispuse în formă de solzi. Pe fiecare tulpină cresc între 15 și 25 de frunze. Sunt acoperite cu fire de păr argintii, în special pe spate, de unde și denumirea de Argentina, derivată din latinul argentum (argint).

Coada crabului produce flori galbene, localizate individual. Planta înflorește din iunie până în august. Fructele plantei se formează în ciorchini și seamănă cu nautul, cu aspect ușor deshidratat. Coada de raci este o plantă hermafrodită, cu organe de reproducere feminine și masculine pe aceeași plantă și este polenizată de albine, muște și gândaci.

Ce părți ale cozii de raci sunt folosite?

Partea aeriană a plantei, în special frunzele, precum și rădăcina acesteia sunt utilizate în scopuri medicinale. Frunzele sunt recoltate cu puțin timp înainte de înflorirea plantei, în timp ce rădăcina este extrasă la sfârșitul verii sau la începutul toamnei. Rădăcina și frunzele trebuie lăsate să se usuce, la umbră, la o temperatură sub 40 de grade Celsius, astfel încât să poată fi apoi încorporate în remedii medicinale.

Coada cancerului: beneficii pentru sănătate și utilizare medicamentoasă

Ficatul de cod conține cel puțin 2% taninuri, flavonoide (inclusiv quercetina), fitosteroli, antociani, colină, substanțe amare, mucilagii și rășini. Planta conține, de asemenea, polifenoli, care se găsesc în principal în frunze. Polienolii sunt cunoscuți pentru proprietățile lor antivirale și sunt în curs mai multe cercetări cu privire la eficacitatea acestor compuși în scopuri medicinale.

Silverweed - The best herb to relieve cramps

Iată principalele beneficii ale acestei plante:

1. Are proprietăți astringente

Coada de crab este folosită în principal pentru efectul astringent oferit de conținutul de tanin. Rădăcina este mai bogată în tanin decât frunzele, astfel încât extractul obținut din rădăcinile plantei este folosit mai des. În acest sens, remediile cozii de crab sunt folosite pentru ameliorarea simptomelor diareei, dar și pentru curățarea și vindecarea mai rapidă a tăieturilor superficiale.

2. Are efect antispastic

Extractul de coadă de cancer este foarte des folosit ca remediu pentru crampele abdominale și spasmele. În medicina naturală, planta este utilizată pentru ameliorarea presiunii abdominale, balonarea, pentru ameliorarea crampelor menstruale, dar și în plus față de tratamentul gastritei, ulcerelor gastrice și crampelor musculare. Proprietățile antispastice ale plantei au fost evaluate în studii pe animale, astfel încât este necesară cercetarea pe subiecți umani pentru a le putea confirma științific. Extractul de coadă de cancer se găsește cel mai adesea în preparatele naturale, în special sub formă de ceai, adresate ca remediu pentru diaree.

3. Are proprietăți antiinflamatorii

Coada de raci poate fi găsită și în apele de gură naturale, pentru a calma inflamațiile din gură și pentru a preveni gingivita și alte afecțiuni. În trecut, extractul de coadă de crab distilat era folosit în scopuri cosmetice, pentru estomparea coșurilor și ca tratament antiinflamator pentru arsurile solare. În plus, coada de raci a fost găsită în multe unguente, ca remediu local pentru hemoroizi, dar și pentru a accelera vindecarea tăieturilor, rănilor și răzuirilor.

Coada de crab în dietă

Rădăcina acestei plante este bogată în amidon și poate fi gătită, prăjită sau consumată crudă. Are un gust plăcut, crocant, cu nuci, iar unele echivalează gustul cu cel al cartofilor dulci, păstârnacului sau castanelor coapte. În trecut, rădăcinile de raci erau folosite în bucătăria nativă americană în multe feluri de mâncare. Rădăcina cozii de crab a fost consumată și de populația inuită din Groenlanda, precum și de populația sami din nordul Scandinaviei.

Pe lângă consumul gătit sau crud, rădăcinile de raci pot fi uscate și uscate la soare și transformate într-o pulbere, care poate fi apoi amestecată în făină sau cereale și folosită la prepararea pastelor și a prăjiturilor. Pudra de coadă de cancer poate fi adăugată și ca condiment la supe și alte alimente sărate sau dulci. Tot în trecut, această pulbere era folosită ca înlocuitor al cafelei sau ca înlocuitor natural al zahărului. Deși nu face neapărat ca băuturile să aibă un gust dulce, aroma sa specială poate spori aroma unei cani de cafea, ceai sau lapte.

Cantități și forme de administrare recomandate

Coada de raci poate fi utilizată în scopuri terapeutice sub formă de ceai, tinctură sau extract, unguent sau comprese. Pentru a prepara o cană de ceai de 250 ml, veți avea nevoie de 2 lingurițe (între 2 și 4 grame) de ierburi uscate sau pulbere. Se lasă la infuzat aproximativ 10 minute, apoi se strecoară. Puteți consuma 2-3 căni de ceai pe zi, de preferință între mese.
Ca tinctură, coada de crab poate fi utilizată de trei ori pe zi, iar cantitatea recomandată este de 2-4 ml.

Compresele pot fi obținute prin înmuierea unui prosop curat într-o infuzie puternică de ceai de raci. Infuzia se prepară adăugând două lingurițe de ierburi uscate la jumătate de litru de apă clocotită și abruptă timp de aproximativ 20 de minute. După ce perfuzia s-a răcit, înmuiați prosopul în băutură și aplicați local pe zona afectată.

Efecte secundare posibile și interacțiuni medicamentoase

Până în prezent, nu a existat nicio interacțiune cu medicamente sau alte suplimente naturale. Mai mult, nu se cunosc efecte secundare despre această plantă, însă experții recomandă consumul moderat și urmând instrucțiunile de pe ambalajul produsului. De asemenea, dacă suferiți de o boală cronică și / sau alergii, este recomandat să vă consultați medicul înainte de a utiliza coada de raci.

Bibliografie:
http://www.naturalmedicinalherbs.net/herbs/p/potentilla-anserina=silverweed.phpSpread the love

De

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *