cauzele hemoroizilor

Hemoroizii se dezvolta atunci cand venele din interiorul si din jurul rectului devin iritate si inflamate.

Majoritatea cazurilor de hemoroizi nu sunt suficient de grave pentru a justifica necesitatea ajutorului medical, dar pot fi destul de dureroase si inconfortabile.

Hemoroizii pot aparea dintr-o multitudine de motive, cele mai frecvente fiind urmatoarele:

Incordarea. Incordarea excesiva in timpul scaunului cauzata de constipatie este probabil cea mai frecventa cauza a hemoroizilor.

Atunci cand te incordezi pentru a avea o miscare intestinala, venele din rect pot deveni prea agitate si extinse, fapt ce poate provoca aparitia unuia sau mai multor hemoroizi.

Pentru a evita tensionarea, incearca sa mergi la toaleta doat atunci cand simti cu adevarat nevoia si evita sa stai pe toaleta mai mult decat este necesar.

Statul prelungit pe scaun. Statul pe scaun pentru perioade lungi de timp este o alta cauza majora pentru aparitia acestei afectiuni.

Cand stai in sezut ore intregi, partea inferioara a corpului sustine toata greutatea. Aceasta presiune continua poate duce la iritarea si umflarea venelor din zona rectului, provocand aparitia acestei probleme atat de deranjante, hemoroizii.

Pentru a reduce sansele ca acest lucru sa se intample, ridica-te si fa cateva exercitii fizice usoare o data la fiecare ora pentru cateva minute.

Aceste pauze mici pot contribui la reducerea semnificativa a riscului de aparitie a hemoroizilor.

Obezitatea. Excesul de greutate poate pune presiune suplimentara asupra tuturor partilor corpului, inclusiv asupra spatelui, picioarelor si, desigur, asupra zonei dorsale. Pentru a evita acest lucru, dar si pentru a-ti mentine organismul cat mai sanatos, ar trebui sa incerci sa iti pastrezi greutatea intr-un interval normal pentru dimensiunea, varsta si tipul corpului tau, prin exercitii fizice si alimentatie sanatoasa.

Dieta scazuta in fibre. Consumul precar de fibre duce la constipatie, ceea ce duce la tensionare in timpul scaunului. Dupa cum am spus deja in randurile de mai sus, incordarea din timpul scaunului este principalul motiv al aparitiei hemoroizilor.

Adaugarea mai multor fibre in organism, prin consumul de fructe si legume sau prin suplimente de fibre, poate ajuta la inmultirea scaunelor si la mentinerea unei linii digestive usoare, reducand sansele de aparitie a hemoroizilor.

Sarcina. Foarte multe femei insarcinate se confrunta cu aceasta problema. Pe masura ce uterul se mareste, acesta pune tot mai multa presiune asupra venelor si vaselor de sange din regiunea pelviana si anala, ceea ce poate provoca aparitia hemoroizilor.

In plus, multe femei dezvolta hemoroizi in timpul nasterii din cauza presiunii extreme de a scoate copilul.

In cele mai multe cazuri, hemoroizii legati de sarcina vor disparea singuri.

Exista si alte motive pentru aparitia hemoroizilor, dar acestea sunt principalele cauze.

Majoritatea cazurilor pot fi tratate acasa, folosind remedii simple precum creme topice.

Spread the love

De

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *