ulei-esential

Pentru a fi pastrat tanar cat mai multa vreme, corpul trebuie sa beneficieze de o rutina zilnica foarte bine pusa la punct, in care pielea sa fie hranita cu fel de fel de nutrienti.

Uleiurile esentiale reprezinta unele dintre cele mai hranitoare elemente pentru piele si organism, oferind beneficii uriase oricarui corp. Acestea sunt seva plantelor, ingloband aroma si chimia profunda a acestora iar actiunea lor poate sa fie generata fie prin aromaterapie, fie prin inhalare, fie prin aplicarea direct pe piele.

In general, uleiurile esentiale sunt obtinute prin presarea la rece a plantei sau prin distilare. Cea mai sanatoasa varianta de obtinere insa este prin presare la rece.

Care sunt cele mai populare uleiuri esentiale?

In principiu, uleiurile esentiale pot fi obtinute din orice planta. Cele mai populare insa, sunt uleiul de menta, de lavanda, de berbamona, de trandafir, de musetel sau de lemn de santal. De asemenea, iasomia si lamaia pot da uleiuri esentiale extrem de bune si de eficiente in ingrijirea corpului.

Ce efect are fiecare ulei esential in organism?

1. Uleiul de menta. Este folosit adeseori pentru obtinerea unei doze mari de energie si pentru imbunatatirea digestiei. Poate sa fie folosit si in diverse creme si solutii pentru calmarea pielii.

2. Uleiul de lavanda. Lavanda este foarte populara in randul celor care sufera de stres. Uleiul de lavanda are o multime de alte aplicatii, insa, fiind cel mai utilizat ulei esential in aromaterapie.

3. Musetelul. Este un ulei perfect pentru cei care doresc sa isi imbunatateasca starea de spirit si sa se relaxeze.

4. Lamaia. Banala lamaie da un ulei esential excelent. Acesta poate sa combata durerile de cap, imbunatateste starea de spirit si ajuta foarte mult la digerstie.

Daca vrei sa folosesti uleiurile esentiale strict pentru ingrijirea pielii, poti incerca uleiul de muscata, de tamaie, de busuios sau de Ylang-Ylang. Acestea  te pot scapa de acnee, au proprietati anti-ageing, vindeca pielea iritata si calmeaza orice tip de problema aparuta pe acest organ atat de important.

Este foarte important sa ai mereu un ulei esential in casa, deoraece te poate ajuta in momente critice si pe laga asta, miroase deosebit de frumos.

Spread the love

De

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *