În ceea ce privește vitamina C, aceasta este cunoscută în prezent ca având un rol foarte important în producerea de colagen , respectiv proteine, responsabile de menținerea sănătoasă a oaselor.

Prin multe alte efecte ale vitaminei C se mai enumără și creșterea rezistenței la infecții, menținerea echilibrului psihic, vindecarea rapidă a rănilor, distrugerea radicalilor liberi și, nu în ultimul rând, prevenirea unor boli cronice.

Tocmai din acest motiv, consumul de fructe bogate în vitamina C este necesar.

Ca urmare, iată care sunt cele mai bogate fructe în vitamina C.

În primul și în primul rând, trebuie să vorbim despre grupa fructelor sămânțoase. Care sunt acestea? Atât mărul, cât și părul, respectiv gutuiul sunt surse bogate de vitamina C.

În prezent, în România, mărul se află printre cele mai consumate fructe, nu doar pentru că este foarte delicios și conține aportul de vitamine necesar organismului, ci și pentru că are un preț foarte avantajos.

Health food for fitness concept with fresh fruit, vegetables, pulses, herbs, spices, nuts, grains and pulses. High in anthocyanins, antioxidants,smart carbohydrates, omega 3 fatty acids, minerals and vitamins.

Un măr pe zi, în mod categoric, va contribui la buna funcționare a organismului tău.

Acestei grupe, însă, i se alătură și grupa fructelor sâmburoase. Chiar dacă acestea diferă ca mărime, sunt foarte ușor de achiziționat și, mai mult decât atât, conțin vitamine, printre care și vitamina C. În acest caz, putem vorbi despre prune, cireșe, vișine, caise, piersici sau chiar migdale.

Ceea ce contează, în esență, este să consumi măcar un fruct din fiecare grupă, pentru a-ți alimenta organismul nu doar cu proteine, carbohidrați și altele, ci și cu vitamine.

Un rol foarte important în preluarea vitaminelor îl are și grupa arbuștilor și plantelor ierboase fructifere, precum fructele de pădure. Pe de altă parte, aici putem ține seamă și de coacăzul roșu și negru, murul, fragul, afinul, zmeurul, căpșunele, măceșul sau agrișul.

Totodată, aceste fructe pot constitui un aport generos de vitamine și prin faptul că din acestea se pot face diferite dulcețuri și gemuri. În cazul în care fructele proaspete nu sunt pe gustul tău, poți opta pentru un gem neîndulcit sau pentru o dulceață pe gustul tău.

Mai adăugăm ceva? Bineînțeles! Grupa fructelor uscate, adică alunele, castanele, nucile și arahidele, respectiv grupa fructelor exotice sau citricele. De ce citricele? Acestea reprezintă cea mai bogată sursă de vitamina C, astfel că ne putem raporta în acest sens la lămâi, portocale, mandarine, smochine, curmale, ananas, măsline și multe altele.

A, da! Și să nu uităm de struguri! Cu cât sunt mai acrișori, cu atât conținutul de vitamină este mai bogat!

Tu ce fructe consumi de obicei?

Spread the love

Tags