Parul corporal este considerat a fi inestetic la femei, motiv pentru care multe reprezentante ale sexului frumos cauta solutii cat mai eficiente pentru epilare. Din fericire, exista o multime de variante, inclusiv solutii care promit epilarea definitiva. Atunci cand alegi solutia pentru tine insa, trebuie sa tii cont de cateva criterii:

  • Sa fie o solutie cat mai confortabila, care sa nu dea durere;
  • Sa fie rapida;
  • Sa reziste pe termen lung;
  • Sa fie cat mai ieftina;
  • Sa nu aiba efecte adverse.
Imagini pentru epilare

Care sunt, asadar, cele mai eficiente metode de epilare?

Toate sunt eficiente, in conditiile in care isi ating scopul: elimina parul. Totusi, in functie de confortul pe care il ofera, cost si eficienta pe termen lung, poti sa alegi intre urmatoarele variante:

1. Cremele depilatoare. Sunt ideale pentru acel moment in care te grabesti. Aceste creme se aplica usor si indeparteaza parul de la suprafata pielii. Exista sansa sa te iriti atunci cand folosesti o astfel de solutie, motiv pentru care este recomandat sa aplici crema pe o mica portiune a pielii pentru a vedea ce efect are.

2. Lama de ras. Este cea mai usoara si cea mai ieftina metoda de indepartare a parului. Multe femei aleg aceasta solutie pentru axila si pentru picioare, insa partea neplacuta este ca poate duce la bubite si iritatii. De asemenea, lama de ras nu asigura o epilare de lunga durata. Totusi, indepartarea parului dureaza doar 10 minute, ceea ce este cat se poate de atractiv.

3. Epilatorul electric. Este foarte bun, usor de folosit si nu este foarte scump. Il poti lua cu tiine peste tot si tinde sa rareasca firele de par. Din pacate, epilarea dureaza destul de mult si uneori paote sa rupa firele de par.

4. Ceara. Cea mai eficienta metoda de epilare este cea cu ceara calda. Aceasta te ajuta la rarirea firelor de par si incetineste cresterea acestora. Este, insa, o metoda dureroasa, care se face doar atunci cand parul este suficient de mare. Daca alegi o astfel de solutie, cel mai bine este sa mergi intr-un salon de frumusete.

5. Benzile depilatoare. Foarte multe femei prefera benzile pentru simplul fapt ca smulg firele de par din radacina. Acestea sunt si foarte rapide, insa pot rupe firele de par.

6. IPL-ul. Cea mai noua varianta de epilare este prin IPL (Intense Pulsed Light). Este o tehnologie care permite epilarea pe o lunga durata si are si alte avantaje asupra pielii. Nu este o solutie ieftina, insa daca vrei sa elimini stresul epilarii pentru o perioada de cativa ani, este cea mai buna solutie.

Spread the love

Tags