canepa

Planta erbacee care poate sa creasca pana la 5 metri inaltime, canepa este una dintre cele mai interesante si controversate plante din intreaga lume. De-a lungul timpului a fost folosita in diverse scopuri, de la alimentatie, pana la productia de haine sau chiar de combustibil.

Astazi, in farmacii se comercializeaza o multime de cosmetice bioactive din canepa uleiuri si seminte extrem de hranitoare.

Ce contine canepa si cat este de sanatoasa?

In aceasta planta minune se regasesc o multime de componente cat se poate de interesante: uleiuri volatile, flavonoide, canabispirona, substante minerale, betacaroten, acizi grasi esentiali, tiamina, etc. Fiind extrem de complexa, poate sa aiba numeroase actiuni asupra organismului, fiind indicata de multi terapeuti.

Cum poate fi consumata canepa?

In principiu, pentru a beneficia de toate avantajele oferite de aceasta planta trebuie sa s consume semintele de canepa.

Acestea pot fi consumate ca atare, decorticate. Adaugate in salate sau in iaurturi rusesc sa aduca un aport extrem de mare de Omega 6 si Omega 3, dar si de fier, fosfor si magneziu.

De asemenea, pot fi consumate sub forma de ulei. Uleiul de canepa se obtine prin presarea la rece a semintelor si este unul dintre cele mai sanatoase uleiuri de pe piata. Folosit atat extern, cat si in alimentatie, este gustos, hranitor si slab calori.

In ce afectiuni este indicata canepa?

  • In afectiunile neurologice si psihiatrice. Efectul sedativ al preparatelor medicinale din canepa face aceasta planta ideala pentru afectiuni neurologice.
  • In afectiuni gastrice. Un alt efect interesant pe care il are canepa este cel analgezic. Datorita acestui efect poate sa fie folosita in afectiuni gastrice grave, precum ulcere si chiar cancere.
  • In afectiuni ale cailor respiratorii.

De asemenea, este ideala pentru indepartarea migrenelor lupta impotriva depresiei si poate sa ajute la anestezierea locala.

Unde pot fi gasite produse din canepa?

Pe Hempworld pot fi gasite numeroase produse din canepa, care mai de care mai interesante. Uleiuri esentiale, creme si alimente din canepa, toate pot fi consumate cu incredere, in conditiile in care nu au contraindicatii si efecte daunatoare pentru organism atata vreme cat nu se depaseste doza zilnica recomandata

In principiu, un adult trebuie sa consume aproximativ 2 linguri de ulei sau de seimnte de canepa in ficare zi.

Spread the love

De

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *