Aditia osoasa, cunoscuta si sub denumirea de bone graft, reprezinta una dintre cele mai complexe solutii pentru reconstructia dentara. Aceasta este necesara atunci cand maxilarul nu mai ofera suficient suport osos pentru un implant, fie pentru ca osul s-a retras in urma pierderii dintilor, fie pentru ca acesta a suferit un accident.

Aditia de os se face destul de greu iar osul poate sa fie extras ori din corpul pacientului, ori din corpul unui animal. Ceea ce ete cert insa, este ca odata ce osul a reusit sa fie asimilat corect de catre corp, pacientul poate sa beneficieze de un implant dentar si de o restructurare perfecta a danturii.

De ce sa optezi pentru aditie osoasa?

Sunt multe motive pentru care merita sa se apeleze la o astfel de solutie:

  • Este o varianta prin care creste longevitatea dintilor naturali si a implanturilor;
  • Cu ajutorul unei aditii osoase, estetica faciala poate sa cunoasca o imbunatatire considerabila.
  • Functionalitatea danturii redevine foarte buna.
  • Prin aditia de os poate fi imbunatatita igiena dentara.

Care este rata de succes a unei astfel de proceduri?

Din pacate, aditia osoasa este inca destul de riscanta. Exista multe cazuri de esecuri ceea ce ii face pe multi pacienti sa fie reticienti. Totusi, exista si medici stomatologi care au reusit sa aiba o rata de succes foarte mare si sa elimine aproape in totalitate complicatiile. Tocmai de aceea, daca ai nevoie de o astfel de procedura este bine sa cauti un chirurg care are suficienta de experienta in astfel de manopere, care utilizeaza doar materiale de foarte buna calitate si explica pana si cel mai mic detaliu referitor la procedura.

De asemenea, rata de succes depinde foarte mult si de modul in care se comporta pacientul dupa ce beneficiaza de aditie osoasa. Pacientii nu trebuie sa fumeze, trebuie sa aiba o igiena orala extrem de buna si sa tina o dieta speciala. De asemenea, in perioada de recuperare este nevoie de medicatie si de controale frecvente.

Desi este o procedura destul de greoaie, merita sa o iei in calcul, deoarece este o procedura pe viata care iti poate aduce doar avantaje si iti poate oferi o viata cat se poate de normala in urma pierderii dintilor din diverse cauze.

Spread the love

De

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *