Invisalign este un aparat dentar destul de revolutionar, care face toate lucrurile pe care le face un aparat dentar obisnuit, fara a afecta insa estetica zambetului, deoarece nu are bracketi si fire metalice. Daca ai nevoie de o corectare a alinierii dintilor si doresti ceva mai confortabil si mai placut ochiului, Ivisalign este perfect pentru tine!

Similaritati intre Invisalign si aparatul dentar traditional (metalic):

Inainte de toate, trebuie sa stii ca exista unele lucruri care nu sunt foarte diferite intre aparatele dentare traditionale si cele moderne, din plastic. Pentru inceput, costul unui tratament mediu este foarte comparabil. Oricare dintre metodele disponibile pe piata ii va aduce pacientului o factura de circa 10 000 de lei.

Cu Invisalign, te poti astepta sa platesti undeva intre 10 000 de lei si 20 000 de lei, in functie de complexitatea cazului si de evolutia tratamentului.

Atat aparatul dentar metalic cat si Invisalign vor indrepta bine dintii, rezolvand mai toate problemele ortodontice, inclusiv aglomerarea, distantarea dintilor si muscatura incorecta. Numai cele mai neobisnuite probleme pot necesita un aparat dentar fix, din metal sau din safir.

Ce avantaje are Invisalign?

Este transparent (este cel mai putin sesizabil tip de aparat dentar dintre toate cele care exista pe piata). Cu Invisalign, putini oameni vor observa ca ai ceva pe dinti. De fapt, doar cei care se apropie foarte mult de tine vor putea sesiza ceva. Invisalign este fabricat dintr-un material plastic transparent, care aliniaza dintii in timp, prin utilizarea unei serii de matrite pe perioade de doua saptamani, care misca usor dintii in pozitie.

Este usor de detasat. Un alt avantaj semnificativ este ca poti sa il scoti cu usurinta. Acest lucru are doua beneficii majore. Unul este ca poti manca la fel ca o persoana obisnuita si ca poti musca orice iti place. Cu un aparat dentar traditional trebuie sa eviti anumite alimente dure sau lipicioase si sa te chinuiesti putin pentru a elimina resturile de alimente blocate intre bracketii aparatului.

O mai buna igiena orala. Deoarece este usor de detasat, poti sa te speli pe dinti in mod normal, iar apoi sa speli separat aparatul. Acest lucru nu este numai usor, ci si benefic pentru sanatatea dintilor si gingiilor tale.

Este mai confortabil. Disconfortul aparatelor dentare obisnuite este principala preocupare a pacientilor cu probleme ortodontice. Purtand Invisalign, pacientul nu va simti niciun disconfort deoarece nu va avea fire metalice si braketi masivi in gura. In plus, plasticul neted al Invisalignului este mai putin susceptibil sa provoace dureri sau taieturi in cavitatea bucala.

Sunt necesare mai putine controale ortodontice. Daca alegi un aparat dentar traditional, vei fi nevoit sa mergi lunar la cabinetul ortodontului pentru verificari si ajustari ale aparatului. Cu un tratament Invisalign insa vei avea nevoie de verificari mult mai rare (cam o data la trei luni).

Spread the love