Tendința de alimentație curată  nu arată semne de oprire și, deși este bine că oamenii se concentrează pe alegerea mai multor alimente neprelucrate (sau ușor prelucrate) aceștia au de multe ori păreri preconcepute, cum ar fi faptul că „dacă mănânci alimente curate, caloriile nu contează”. Pe măsură ce mă îmbătrânim și ne adaptăm unui metabolism încetinit, caloriile contează și mai mult  – calorii care sunt întâlnite și în alimentele  sănătoase, cum ar fi:

Uleiul de cocos: întâlnit în atâtea rețete curate, care se mănâncă adesea în cantități mari, și o mulțime de oameni preferă aroma. Deși există unele avantaje ale uleiului de nucă de cocos, ca și în cazul tuturor uleiurilor, este ușor să consumați o mulțime de calorii fără a realiza (în cazul uleiului de nucă de cocos, aproximativ 240cal pentru două linguri).

 Smoothies: Sunt o modalitate ușoară de a obține doza necesară de fructe și legume. Unele fructe sunt bune, dar încercați să înclinați balanța către o cantitate mai mare de legume, care sunt de asemenea bune și sunt „ambalate” în vitamine, dar mai scăzute în calorii.

Granola: aceste cereale pot avea un aport de sănătate, dar rețineți că porția tipică de servire a granolei este mică – doar aproximativ un sfert de ceașcă. Este bine să știți asta în cazul în care doreați un întreg castron.

Crema de alune/de nuci:

Nucile si alunele sunt foarte  bune pentru noi, in special pentru sănătatea inimii. Și pe lângă asta, sunt delicioase! Dar bogate în calorii.

Batoane energizante: De cele mai multe ori, batoanele energizante ne pot salva ziua. Întâlnim o mulțime de rețete pe internet pentru versiuni de la zero ale acestui tip de batoane. Dar chiar dacă sunt făcute cu ingrediente sănătoase, trebuie să știți faptul că unele dintre ele pot avea sute de calorii.

Fructe confiate: Un sfert de ceașcă de cireșe confiate are aceleași calorii pe care le are o cana si o jumătate de cireșe  proaspete. Mâncând o mână mică de fructe confiate, în combinație cu niște fructe cu coajă lemnoasă vă pot ajuta să vă simțiți mai plini, datorită fibrelor și proteinelor suplimentare.

Mesajul de aici nu este să nu mai mâncați aceste alimente. Chiar le puteți consuma pe multe dintre aceste alimente în fiecare zi. De fapt, lumea ar fi un loc mai sănătos dacă oamenii ar mânca mai multe astfel de alimente.

Mesajul trebuie să fie conștient. Alimentele bogate în calorii tind să dea senzația de sațietate, dar trebuie să acordați atenție semnalelor corpului, în special semnelor de sațietate. Mâncând încet și concentrându-vă asupra a ceea ce mănâncați (în loc să mâncați foarte repede în timp ce conduceți sau mergeți) vă poate ajuta să știți când sunteți sătul. Și dacă exagerați din când în când – fie cu aceste alimente sau cu chipsuri de cartofi direct din punga cea mai mare- nu vă dați bătuți. Acest lucru înseamnă că sunteți umani. Învățați să vă bucurați de viață și de micile plăceri pe care aceasta ni le oferă.

Spread the love

De

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *