acai

În afară de tortul aniversar ocazional sau de bomboane, s-ar putea să credeți că sunteți un mâncător sănătos de cele mai multe ori. Dar zahărul se ascunde în mai mult decât doar în locurile evidente, cum ar fi bomboane și cupcakes. De fapt, așa-numitele „hrănitoare” go-tos sunt de fapt ambalate cu suficient zahăr pentru a satisface o gură plină de dinți dulci (er, dinți dulci?), Și apoi unele.

SugarScience, o nouă inițiativă a Universității din California, San Francisco, împreună cu o lungă listă de departamente de sănătate partenere din întreaga țară, lucrează pentru a educa consumatorii despre zahăr. Informațiile de pe site provin de la 8.000 de persoane de cercetare și avertizează împotriva riscurilor de a consuma prea mult zahăr, inclusiv boli de ficat, boli de inimă și diabet de tip 2.

Când vine vorba de zahăr, mai puțin este de obicei mai mult. Organizația Mondială a Sănătății recomandă adulții consumă maximum 25 de grame (sau șase lingurițe) pe zi. Cu americanii obișnuiți obținând mai mult de 19 lingurite zilnic, este sigur să spunem că am putea sta să reducem puțin. „[The recommended limit] nu este deloc un obiectiv greu de îndeplinit, având în vedere că majoritatea dintre noi consumăm de trei ori mai mult zahăr adăugat decât este recomandat ”, spune Julie Upton, MS, RD, CSSD.

Dar nu întotdeauna bombele de zahăr evidente se adună – iată câteva alimente furioase de evitat în culoarele de băcănie.

Iaurt

Când vine vorba de zahăr, iaurtul poate împacheta un pumn puternic. Unele tipuri chiar au mai mult zahăr decât un Twinkie, și mărcile cu conținut scăzut de grăsimi și aromate, în special, pot conține până la 29 de grame de zahăr pe porție. Asta nu înseamnă neapărat că trebuie să scoatem iaurtul din dietele noastre. Când faceți cumpărături, evitați soiurile aromate sau cu conținut scăzut de grăsimi, deoarece acestea tind să aibă mai mult zahăr decât iaurtul simplu. „Căutați mărci cu cel mult 20 de grame de zahăr pe un singur recipient pentru servire”, spune Joy Bauer, MS, RD, expert în dietă Today Show al NBC și fondator al Nourish Snacks. „Sau cumpărați-l simplu și pregătiți-l cu fructe proaspete tocate.” Puteți adăuga, de asemenea, o lingură de zahăr, miere sau sirop de mle, astfel încât să controlați cantitatea de îndulcitori adăugați în iaurtul dvs., spune Bauer.

Granola

Presărarea granolei peste acel iaurt simplu se poate adăuga din nou în zahărul pe care l-ați evitat schimbând aromele pentru original. O jumătate de cană te poate costa mai mult decât 12 grame. Barele de granola simple, fără aromă, sunt mai bune, dar nu grozave, totuși înclinate la șase grame. Dacă chiar ai poftă de criză, înlocuiește granola cu o nucă bogată în proteine, ca o mână de migdale.

Băuturi sportive și suc de fructe

Gândiți-vă de două ori înainte de a vă hidrata cu o băutură sportivă după un antrenament istovitor. O singură băutură poate ambala cinci lingurițe de zahăr, conform Universității Harvard. Sucul de portocale este și mai rău, conținând 10 lingurițe, la fel ca o cutie de sodă. Sari peste zahăr cu totul, potolindu-ți setea cu apă data viitoare când vei ajunge la sală. Dacă nu sunteți dispus să renunțați la suc, Bauer sugerează să adăugați aceeași aromă de seltzer pentru a reduce zahărul natural cu 50% și pentru a-i oferi niște frizură.

Salată

Salata în sine poate fi bună pentru dvs., atâta timp cât este umplută cu o varietate de legume, dar este ceea ce vărsați deasupra, care adaugă un surplus de zahăr. Iar opțiunea aparent sănătoasă „cu conținut scăzut de grăsimi” este adesea cea mai proastă alegere, deoarece grăsimea care se taie este adesea înlocuită cu zahăr. Deci, o porție de două linguri de pansament italian are 2 grame și mii de insule și fără grăsimi limba franceza au o grămadă de 6 grame de zahăr.

Ketchup

Deși nu este neapărat un aliment sănătos, adăugarea unei picături de ketchup la masă nu este atât de inofensivă pe cât ați crede. Doar o lingură de condiment conține o lingurita de zahar. Aceasta este o șesime din suma alocată zilnic.

Asta înseamnă că ar trebui să jurăm cu totul zahăr? Nu este nevoie să intrați în panică. Este încă în regulă să vă răsfățați cu dulciuri și alimente care conțin zahăr natural (și cantități mici de adaos). „Înseamnă că ar trebui să citim etichetele alimentelor și să urmărim cât de mult zahăr adăugat consumăm într-o zi”, spune Upton.

De asemenea, ea recomandă evitarea alimentelor aromate și procesate, care sunt renumite pentru ambalarea în zahăr. Cheia este să limitezi ambii cantitatea de zahăr pe care o consumăm și cât de des o consumăm, spune nutriționistul RochelleSirota, RD, CDN Și Upton sugerează să învățăm să recunoaștem numele uneori complicate pentru îndulcitorii adăugați, care includ cuvinte precum „suc de trestie evorat” și „dextrină”. Evitați mâncarea dacă un îndulcitor se găsește în unul dintre primele trei ingrediente enumerate, spune ea.

Spread the love

De

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *