Canepa este una dintre cele mai interesante plante ce cresc pe Pământ, având o mulțime de utilizari, in extrem de multe domenii ale vietii. Din pacate, faptul ca omul a descoperit efectele halucinogene ale mugurilor acestei plante si numeroase evenimente mondiale nu tocmai prielnice pentru canepa, au transformat-o intr-un produs controversat.

Ceea ce trebuie sa stie majoritatea oamenilor este ca planta denumita cannabis nu este destinata doar productiei de droguri. Exista foarte multe produse din extract de canepa care se folosec in medicina, exista alimente delicioase facute cu acest produs si de asemenea, exista o multime de beneficii pe care canepa le-a adus industriei si diverselor alte activitati.

Vom incerca, asadar, sa evidentiem cateva lucruri foarte interesante despre canepa, pe care cel mai probabil nu le stiai:

1. Canepa este una dintre cele mai folosite plante din istoriei. Cultivarea sa s-a facut de mii de ani iar domeniile in care a fost utilizata au fost extrem de diversificate de-a lungul timpului.

2. Semintele de canepa pot fi folosite fara probleme in salate produse de panificatie, pentru productia de lapte vegetal sau in diverse alte zone alimentare. Calitatile lor nutritive le introduc in categoria nucilor si a semintelor oleginoase.

3. Consumul de seminte de canepa ajuta extrem de mult organismul uman sa ramana sanatos. Este si normal, in conditiile in care contin proteina usor de digerat, aticorpi si toti cei 21 de aminoacizi cunoscuti. De asemenea, semintele de canepa contin si omega 3.

4. Desi cultivarea sa este interzisa, in magazine se pot gasi extrase sau seminte pentru consum.

5. Uleiul de canepa este extrem de util in cosmetica. Atat femeile, cat si barbatii care aleg sa il foloseasca pot sa scape de acnee, de psoriazis sau de diverse alte eczeme. Pielea are foarte multe de castigat de pe urma acestui ulei, in conditiile in care previne aparitia ridurilor si de asemenea, previne celulita.

6. Din canepa se face combustibil. De fapt, primele motoare termice foloseau drept combustibil uleiul de canepa. Acesta este ecologic, se obtine rapid si este foarte eficient. Cu toate astea, producatorii de petrol au construit un adevarat razboi impotriva acestei plante la inceputul anilor 1900, ceea ce a dus la interzicearea sa mai intai in SUA si ulterior in intreaga lume. Exista, totusi, cateva tari in care Cannabisul este legal: Olanda, Coreea de Nord sau statul american Alaska.

7. Anumite componente din canepa ajuta la prevenirea aparitiei cancerului si chiar la stoparea dezvoltarii acestuia.

8. In 2008 au fost gasite 789 de grame de cannabis intr-un mormant. Nu este nimic special…teoretic. Mormantul era chinez si data din urma cu 2700 de ani. Bob Marley a fost si el ingropat alaturi de cantitati insemnate de cannabis. Ramane de vazut cine il va descoperi peste inca 2700 de ani.

Cannabisul este extrem de controversat, insa societatea incepe sa realizeze ca nu este periculos, ba chiar foarte util. Este de asteptat, asadar, ca in urmatorii ani sa fie legalizata cultivarea acestei plante atat de interesante.

Spread the love

De

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *