Dacă ar fi trebuit să ghiciți cel mai utilizat produs natural din țară, ați putea spune melatonină sau poate probiotice. Se pare, totuși, că răspunsul este ulei de pește: Potrivit Centrului Național pentru Sănătate Complementară și Integrativă, aproape 8% dintre adulți o iau. Fie că vă aflați printre ei, fie că vă gândiți să cumpărați un supliment, este posibil să fiți curioși cu privire la beneficiile exacte ale uleiului de pește – și dacă există vreun dezavantaj în a scoate o pastilă. Așadar, am pus împreună acest manual despre ceea ce ar trebui să știți, începând cu gama impresionantă de posibile avantaje pentru sănătate.

Uleiul de pește poate lupta împotriva inflamației cronice

Uleiurile extrase din pești grași, cum ar fi sardinele, hamsii și macrou furnizează două tipuri de acizi grași omega-3 – acidul eicosentaenoic (EPA) și acidul docosahexaenoic (DHA) – care sunt cunoscute pentru a ajuta la scăderea inflamaţieși, în general, ameliorează afecțiunile inflamatorii din organism. Deoarece inflamația cronică, de grad scăzut, este asociată cu îmbătrânirea prematură și o serie de boli, omega-3 derivate din pești pot oferi un spectru larg de protecție a sănătății.

Se crede că este o protecție a inimii

S-a demonstrat că uleiul de pește contribuie la creșterea „bună” HDL colesterol, trigliceride mai mici (sau grăsimi din sânge), reduce tensiunea arterială, preveni formarea plăcilor în artere și oprește-te întărirea arterelor. Din toate aceste motive, experții consideră că uleiul de pește vă poate sprijini sănătatea inimii. Într-adevăr, o meta-analiză din septembrie 2019 publicată în jurnal JAHA a concluzionat că omega-3 derivate din marină reduce riscul de infarct miocardic și de boli de inimă.

 

Uleiul de pește ar putea ajuta la creșterea densității osoase

În dieta tipică americană, este obișnuit să consumați mult mai mulți acizi grași omega-6 – care se găsesc în uleiurile vegetale, cum ar fi uleiurile de porumb și floarea soarelui – decât acizii grași omega-3, în special DHA și EPA. Acest dezechilibru a fost implicat ca vinovat densitate osoasă scăzută atât la bărbați, cât și la femei. Vestea bună este că s-a demonstrat că adulții mai în vârstă cu aporturi mai mari de omega-3 menține o densitate osoasă mai mare, făcând din uleiul de pește un potențial mediator al pierderii osoase legate de vârstă.

 

 

Și susțineți sănătatea ochilor

În timp ce rezultatele studiului sunt mixte, unele cercetări arată că uleiul de pește poate contribui la scăderea riscului de degenerescența maculară legată de vârstă. Acest condiție, care devine mai răspândită odată cu vârsta, are ca rezultat pierderea sau distorsiunea câmpului vizual central.

 

Uleiul de pește ar putea reduce riscul de astm bronșic la copii

Cercetările sugerează că consumul de ulei de pește în timpul sarcinii poate ajuta la reducerea riscului de astm la copii. Și un mic studiu a constatat că consumul de ulei de pește în timpul sarcinii reducerea alergiilor la sugari. Cu toate acestea, este important să rețineți că, dacă vă așteptați, nu ar trebui să luați ulei de pește singur. Asigurați-vă că discutați cu medicul dumneavoastră dacă este adecvat și, dacă da, despre doza și forma corespunzătoare.

 

Poate chiar să vă mențină creierul ascuțit

Într-un studiu, uleiul de pește performanță cognitivă îmbunătățită la adulții sănătoși cu vârste cuprinse între 51 și 72 de ani în doar cinci săptămâni, comparativ cu efectele unui placebo. Cercetare a legat, de asemenea, niveluri mai ridicate de omega-3 din sânge cu un risc mai mic de depresie și anxietate. Mai mult decât atât, atunci când este utilizat ca adjuvant la teroriile antidepresive standard, uleiul de pește suplimentarea este benefic în tratamentul depresiei în comparație cu un placebo.

 

Și te ajută să rămâi în formă fizică

niste cercetare a legat omega-3 de pierderea de grăsime. Și ulei de pește suplimentar a fost, de asemenea afișate pentru a încetini scăderea normală a masei musculare și funcționarea la bărbați și femei între 60 și 85. Grăsimile bune dacă uleiul de pește ajută și la stimula creșterea proteinelor musculare și îmbunătățirea masei musculare, chiar și la adulții mai în vârstă sedentari, și susțin creșterile rezistenței musculare induse de antrenament. Alte cercetări au demonstrat că uleiul de pește poate avea, de asemenea, un efect indirect efect asupra gestionării greutății, prin stimularea zonelor din creier care controlează consumul de alimente.

 

Dar nu trece peste bord cu uleiul de pește

Având în vedere această lungă listă de beneficii potențiale ale uleiului de pește, este posibil să fiți gata să începeți să înghițiți lucrurile. Dar poți obține prea mult dintr-un lucru bun.

 

Uleiul de pește are un efect de subțiere a sângelui, deci prea mult poate crește riscul de sângerare, mai ales dacă este combinat cu alți diluanți ai sângelui, cum ar fi aspirina sau vitamina E suplimentară, usturoi, ghimbir, ginseng, ginkgo și turmeric. Uleiul de pește poate interacționa și cu unele medicamente eliberate pe bază de rețetă, așa că asigurați-vă că discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a începe să luați o pastilă.

 

Este posibil să nu aveți nevoie de un supliment dacă mâncați pește gras (cum ar fi somon, macrou sau sardine) de câteva ori pe săptămână. Adresați-vă medicului dumneavoastră sau unui dietetician înregistrat dacă este adecvat să luați ulei de pește.

 

Solicitați sfaturi profesionale atunci când alegeți un produs

Unii experți recomandă alegerea unui supliment care să ofere 1.000 mg de DHA și EPA combinate zilnic. (Dacă sunteți vegan sau alergic la pește, există opțiuni pe bază de plante făcute din ulei de alge, peștele de alge marine mănâncă pentru a produce DHA și EPA.) Dar vă recomand să lucrați cu medicul dumneavoastră sau cu un dietetician înregistrat pentru a determina produsul potrivit. , și doză ideală pentru nevoile corpului dumneavoastră. Singura modalitate de a beneficia de un supliment de orice fel este să îl utilizați în mod corespunzător și cu îndrumarea unui profesionist din domeniul sănătății.

Spread the love

Tags

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.