Oțetul de mere este un remediu casnic foarte popular, dar și un ingredient obișnuit în gătit. Oțetul de mere are multe beneficii pentru sănătate, inclusiv efecte antimicrobiene și antioxidante.

În plus, cercetările sugerează că poate oferi și alte beneficii, inclusiv:

– Accelerează arderea grăsimilor și, prin urmare, pierderea în greutate
– Reduceți nivelul colesterolului LDL
– Scăderea zahărului din sânge
– Ameliorează simptomele diabetului

Cu toate acestea, nu există o mulțime de cercetări privind oțetul de cidru de mere, așa că sunt necesare mai multe studii pentru a-l putea recomanda ca formă alternativă de tratament.

Mai jos sunt șase beneficii dovedite științific de oțetul de mere.

1. Este bogat în substanțe nutritive

Oțetul de mere se obține printr-un proces în doi pași. Primul pas este de a expune merele zdrobite culturilor de drojdie, care fermentează zaharurile din fructe și le transformă în alcool.

Apoi, se adaugă culturi vii de bacterii, care vor continua procesul de fermentare a alcoolului, transformându-l în acid acetic – principalul ingredient activ din oțet.

Acidul acetic este ceea ce conferă oțetului gustul și mirosul său înțepător. Cercetătorii consideră că acest acid este responsabil pentru beneficiile pentru sănătate ale oțetului de mere. Prin urmare, oțetul de cidru de mere organic nefiltrat conține proteine, enzime și bacterii benefice, toate contribuind la sănătatea organismului.

Deși oțetul de mere nu conține multe vitamine și minerale, el conține potasiu, anumiți aminoacizi și antioxidanți.

2. Poate distruge bacteriile dăunătoare din organism

Oțetul de mere poate ucide anumiți agenți patogeni, inclusiv bacteriile. Oțetul de mere este folosit în mod tradițional pentru curățarea și dezinfectarea rănilor, dar și pentru tratarea ciupercilor unghiei, a paraziților intestinali și a infecțiilor urechii.

În același timp, oțetul de mere este un conservant natural pentru alimente. Cercetările arată că poate inhiba creșterea bacteriilor precum E. coli în alimente. Deci, dacă căutați o soluție naturală pentru a prelungi durata de valabilitate a alimentelor în frigider, oțetul de mere poate fi o soluție.

6 Proven Benefits of Apple Cider Vinegar

3. Poate ajuta la scăderea nivelului de zahăr din sânge

Până în prezent, una dintre cele mai frecvente metode de utilizare a oțetului de mere este ameliorarea simptomelor diabetului de tip 2. Diabetul de tip 2 se caracterizează prin niveluri ridicate de zahăr din sânge, cauzate de rezistența la acesta. suficientă insulină pentru a vă regla sângele. zahăr.

Cel mai eficient și sănătos mod de a vă controla glicemia este evitarea glucidelor rafinate și a zahărului, dar oțetul de mere poate ajuta și el.

Oamenii de știință susțin că oțetul de mere poate oferi următoarele beneficii pentru reglarea nivelului de zahăr din sânge și insulină:

– Poate crește sensibilitatea la insulină cu până la 34% în timpul unei mese cu conținut ridicat de carbohidrați și poate reduce nivelul glicemiei și răspunsul la insulină
– Două lingurițe de oțet de mere consumate înainte de culcare pot reduce glicemia cu până la 4% a doua zi dimineața
– Mai multe studii clinice arată că oțetul de mere poate îmbunătăți funcția insulinei și poate scădea indicele glicemic după mese.

Cu toate acestea, experții precizează că în niciun caz tratamentul prescris de medic nu trebuie înlocuit cu oțet de mere la persoanele cu diabet. De asemenea, ar trebui să se consulte cu medicul înainte de a consuma oțet de mere în scopuri terapeutice.

4. Poate contribui la pierderea în greutate

În mod surprinzător, oțetul de cidru de mere poate fi un aliat al dietelor. Cercetările arată că oțetul de mere ajută la accelerarea sentimentelor de plenitudine, ceea ce duce la scăderea aportului de calorii și, prin urmare, la scăderea în greutate.

De exemplu, un studiu1 pe 175 de persoane obeze pe o perioadă de trei luni a arătat că consumul zilnic de oțet de mere poate duce la reducerea grăsimii abdominale și la scăderea în greutate, inclusiv:

– O linguriță pe zi poate duce la pierderea a 1,2 kg
– Două lingurițe pe zi pot duce la pierderea a 1,7 kg

Deși cel mai eficient și mai sănătos mod de a pierde în greutate este deficitul de calorii, oțetul de mere poate ajuta la pierderea în greutate prin promovarea plenitudinii, precum și prin scăderea nivelului de zahăr din sânge și insulină în organism.

Oțetul de mere conține doar trei calorii pe linguriță.

5. Poate îmbunătăți sănătatea inimii (cercetare pe animale)

Boala cardiovasculară este una dintre principalele cauze de deces la nivel mondial. Mai mulți factori biologici sunt legați de riscul bolilor de inimă. Cercetările actuale sugerează că oțetul de mere poate reduce unii dintre principalii factori de risc.

Majoritatea cercetărilor au fost făcute pe animale și sugerează că oțetul de mere poate reduce nivelul colesterolului LDL și al trigliceridelor, care sunt printre principalii factori de risc pentru bolile de inimă.

Din păcate, însă, nu există suficiente dovezi care să indice că beneficiile oțetului de mere se aplică și oamenilor.

6. Poate îmbunătăți calitatea și sănătatea pielii

Oțetul de mere este un remediu des folosit pentru diferite afecțiuni ale pielii, cum ar fi acneea, eczemele, pielea uscată și erupțiile cutanate.

Pielea corpului este în mod natural ușor acidă. Utilizarea topică a oțetului de cidru de mere ajută la reechilibrarea pH-ului natural al pielii, la întărirea barierei sale naturale de protecție și la calmarea petelor. Având în vedere proprietățile antibacteriene ale oțetului de mere, teoretic ar putea ajuta la prevenirea infecțiilor pielii asociate cu eczeme și alte afecțiuni ale pielii.

Unii oameni folosesc o soluție diluată de oțet de mere ca produs de curățare a pielii și / sau tonic. Deoarece are acțiune antibacteriană și dezinfectantă, soluția de oțet de mere poate preveni apariția petelor post-acneice.

Cu toate acestea, este important să rețineți că nu există studii clinice care să susțină proprietățile anti-acnee ale oțetului de mere.

Dacă suferiți de anumite probleme ale pielii sau afecțiuni ale pielii, este recomandat să discutați cu dermatologul înainte de a utiliza orice remedii naturale, mai ales dacă urmează să le aplicați în zonele iritate ale pielii. De asemenea, nu utilizați oțet de cidru de mere nediluat pe piele, deoarece poate provoca arsuri.

Bibliografie:
https://www.healthline.com/nutrition/6-proven-health-benefits-of-apple-cider-vinegar

Tags