farmacist

Vă întrebați vreodată ce fac farmaciștii mai exact? Mulți oameni îi văd stând în spatele unui număr de prescripții și presupun că asta este tot ce fac aceștia, dar răspunsul nu este chiar atât de simplu sau de evident. De fapt, farmaciștii sunt capabili și dispuși să vă ajute în mai multe moduri decât cele realizate de majoritatea oamenilor. Unul dintre lucrurile pe care aceștia le doresc sunt ca oamenii să își cunoască cu adevărat farmacistul – aici sunt câteva dintre ele:

  • Ne pasă de dumneavoastră

 De fiecare dată când ne uităm la o rețetă, verificăm dacă medicamentul este sigur și potrivit pentru nevoile dumneavoastră. Acest lucru include determinarea dacă doza este prea mare sau prea mică, verificăm dacă asigurarea dvs. acoperă sau nu prescripția medicală sau dacă există alte probleme. De asemenea, încercăm să ne asigurăm că primiți medicamentul potrivit, adecvat nevoilor.

  • Nu vă ignorăm atunci când ținem capul în jos.

În mod obișnuit, facem acest lucru în special atunci când lucrurile devin aglomerate, deoarece chiar și cele mai mici distrageri pot provoca greșeli majore. Dacă aveți o întrebare care necesită mai mult decât un răspuns rapid, încercați să o evitați în timpul orelor foarte aglomerate ale farmaciei. Perioadele mai calme ale diferitelor farmacii variază în funcție de diferiți factori, însă ar putea fi dimineața devreme, târziu seara sau altă zi decât luni. Suntem mereu bucuroși să vă ajutăm.

  • Și noi suntem frustrați de companiile de asigurări.

 Vrem să vă asigurați că primiți medicamentele de care aveți nevoie, dar acest lucru poate fi o provocare atunci când companiile de asigurări nu acoperă anumite medicamente. Atunci când suntem legați de aspectele legate de asigurări, avem mai puțin timp să sfătuim oamenii, să recomandăm produse și să verificăm prescripțiile, astfel încât să nu trebuiască să așteptați atât de mult pentru a obține medicamentele.

  • Vă putem ajuta să determinați care e următorul pas pe care ar trebui să îl faceți

Oamenii vin uneori la farmacie atunci când nu sunt siguri dacă trebuie să meargă la camera de gardă, să caute îngrijire urgentă sau să opteze pentru medicul de familie.  De asemenea, vă putem ajuta să aflați ce medic sau  specialist medical calificat trebuie să vedeți pentru a gestiona anumite provocări legate de sănătate. Unii farmaciști furnizează chiar și educație privind nutriția, suplimentele alimentare, inclusiv vitaminele, plantele medicinale și sănătatea generală. Cu toate acestea, probabil că nu veți ști despre niciuna dintre acestea dacă nu întrebați.

  • Nu putem diagnostica o afecțiune, dar cunoaștem medicamentele

Nu putem da diagnosticul în locul medicilor sau al asistenților medicali dar odată ce aveți făcut un diagnostic, suntem bucuroși să vă oferim câteva recomandări solide privind tratamentul.

 Acestea sunt doar câteva lucruri-cheie pe care farmacistul le dorește ca fiecare pacient să îl știe despre aceștia, dar lista poate continua. Deci, data viitoare când veți vedea un farmacist, considerați-l o resursă valoroasă în sistemul de sănătate. În final, veți fi foarte bucuroși că ați făcut-o.

Spread the love

De

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *