Utilizarea de flori și plante în tratarea afecțiunilor este o practică provenită de la civilizațiile antice. Egiptenii aveau manuscrise de sute de pagini, încă din anul 1550 înainte de Hristos, pe care notau cum trebuiau să fie administrate corect anumite extracte de plante.

Mai târziu, începând cu anii 1800 medicina a progresat și au apărut date mai exacte. Familiile bogate își permiteau să angajeze îngrijitoare care pe lângă lucrul din casă erau responsabile și de tratamentul membrilor familiei la necesitate. 

Acum când tendința de a utiliza extracte de plante în locul medicamentelor s-a întors, vă recomandăm câteva tipuri de plante care vor trata la fel de eficient afecțiunile medicale. 

Ghimbirul

Este un condiment recomandat în orice bucătărie. Nu creează doar o combinație formidabilă cu usturoiul, dar are și beneficii medicinale.

Ghimbirul este recunoscut pentru proprietăți antivirale, antibacteriene și antioxidante. Pe lângă acestea are alte 40 de avantaje medicinale care au fost descoperite. Extractul de ghimbir ajută în cazul durerilor musculare, menstruale, a migrenelor, fiind și un antiinflamator. Tipul de migrenă Sumatriptan,  care poate cauza și febră, de asemenea, poate fi combătut cu ghimbir. 

Ghimbirul poate fi eficient și în cazul prevenirii cancerului,  diabetului, obezității, asthmei și a infecțiilor bacteriene. Consumul unui gram de ghimbir zilnic poate reduce toxicoza și alte simptome ale gravidității. 

Ghimbirul adăugat în ceai și supe crează un gust preferat de multă lume. 

Usturoiul

Consumarea unui cățel de usturoi cu siguranță va ține medicul departe datorită efectelor antivirale și antibacteriene.

Usturoiul reduce inflamațiile și bolile asociate cu procesele inflamatorii, mărește imunitatea și îmbunătățește sistemul cardiovascular. 14 tipuri de cancer pot fi prevenite prin folosirea acestui aliment.

Menta 

Menta oferă beneficii pentru sistemul respirator și ameliorează răceala, asthma, alergiile, tusa și tuberculoza. Extractul de mentă ajută și în cazul afecțiunilor digestive și a durerilor abdominale. Inhalarea aromei de mentă relaxează și îmbunătățește memoria. 

Maca 

Originară din Peru, planta de Maca este recunoscută pentru proprietățile ei energizante.

Maca este în mare parte consumată sub formă de extract uscat, dar este disponibilă și ca extract lichid sau capsule. 

Pudra de maca este foarte nutritivă, fiind  și o sursă importantă de minerale și vitamine.

Maca conține fibre, carbohidrați și proteine, este săracă în grăsimi. Nutrienții care se regăsesc în extractul de maca: vitamina C, fier și cupru.

Guarana 

Guarana este o plantă provenită din Brazilia. Fructul de guarana este de culoare roșie în exterior, iar în interior conține semințe negre acoperite cu un tegument alb. Extractul de guarana este obținut prin procesarea semințelor în pudră și este utilizat datorită multitudinii de avantaje și proprietăți. 

Guarana conține cofeină  și alți oxidanți care sunt eficienți în cazul prevenirii cancerului, bolilor cardiace și a îmbătrânirii.

Componentele din guarana ajută în cazul stărilor depresive și a problemelor de concentrare.  Cantități mici de extract de guarana ajută la îmbunătățirea dispoziției și a memoriei. 

Ginsengul este utilizat în medicina chineză de-a lungul secolelor. Extractul de ginseng are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii. Ginsengul are abilitatea de a îmbunătăți dispoziția și  funcționarea creierului. Ginsengul este benefic pentru bolnavii de cancer, cât și pentru prevenirea bolii. 

Spread the love

De

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *