scrub-organic
Există multe motive pentru care produsele de îngrijire a pielii făcute în casă sunt mult mai bune decât cele găsite în comerț. Ele nu sunt doar ieftine și ușor de făcut, însă îți lasă și o piele catifelată și un miros extraordinar. și cea mai bună veste este că fiecare ingredient natural din produsele făcute în casă are un avantaj asupra sănătății și vitalității pielii. Grapefruitul e exemplu lasă un parfum discret și elimină ridurile. Boabele de cafea aromate și delicioase minimalizează efectele celulitei.

Si exemplele pot continua. De aceea dacă vrei să ai o piele frumoasă și exfoliată dă iama în frigider și prepară următoarele cinci rețete.

 1.         Scrub de banană cu zahăr brun
Acest scrub hidratant, fără ulei redă pielii tale o strălucire aparte. Pe lângă asta mai conține vitamine și minerale ce mențin pielea tânără pentru mai mult timp.

Sursa poza: brit.co
Sursa poza: brit.co
 Ingrediente:
 -1 cană zahăr brun
 -3 banane coapte
Intr-un bol adaugă zahărul brun și bucăți din bananele coapte. Amestecă totul cu o spatulă sau cu degetele dacă vrei să obții o consistență mai bună pentru scrub. Si care e partea cea mai bună? Poți sa lingi si degetele daca vrei. Gustul e extraordinar.
 2.        Scrub de grapefruit și ulei de avocado
Grapefruitul luptă împotriva radicalilor liberi care te scapă de pete și elimină ridurile. Iar uleiul de avocado ajută curățarea porilor, lăsând pielea curată.
Sursa poza: brit.co
Sursa poza: brit.co
Ingrediente:
–           1 cană zahăr
–           ½ grapefruit
–           3 linguri ulei de avocado

Amestecă sucul de la jumătate de graprefruit într-un bol împreună cu zahărul și uleiul de avocado. Amestecă totul cu mișcări circulare.

3.         Scrub de lavandă, sare de mare și ulei de struguri
Lavanda uscată exfoliază pielea și încântă simțurile. Iar în cazul acestui scrub menit să înlăture acneea, sarea de mare și zahărul lucrează împreună pentru a înlătura pielea moartă, eczemele și alte impurități.

Sursa poza: brit.co
Sursa poza: brit.co
Ingrediente:
– 1 cană sare de mare;
– 2-3 crenguțe de lavandă uscată
– 2-6 picături ulei de lavandă
– 1 cană ulei de struguri

Incepe prin a curața crenguțele de lavandă de frunze (așa cum ai face în cazul rozmarinului sau a cimbrului) și apoi adaugă uleiul de lavandă, sarea de mare și uleiul de struguri. Combină totul și folosește rezultatul cu încredere.

 4.        Scrub de cafea, ulei de cocos și zahăr
Cafeaua este un ingredient minune plin de antioxidanți ce revigorează simțurile și conferă pielii o luminozitate specială, diminuând efectele celulitei. Combinat cu efectele hidratante ale uleiului de cocoș, scrubul rezultat îți va schimba cu siguranță aspectul pielii.

Sursa poza: brit.co
Sursa poza: brit.co
 Ingrediente:
– ½ cană zahăr
– ½ cană cafea măcinată
– 1 cană ulei de cocos

Cafeaua și zahărul își unesc forțele cu uleiul de cocos pentru a realiza un scrub de excepție. Poți amesteca toate ingredientele cu mâna deoarece uleiul de cocos se topește în contact cu pielea. Rezultatul: un scrub moale și eficient.

  5.       Scrub cu dovleac, miere și bicarbonat de soiu
Acest scrub poate lupta împotriva pielii deteriorate iar împreună cu mierea îi reda acesteia strălucirea naturală, deblocând porii și lăsând pielea curată.

Sursa poza: brit.co
Sursa poza: brit.co
 Ingrediente:
– 1 conservă dovleac
– 1 cană bicarbonate de sodiu
– ¼ cană miere

Bicarbonatul de sodiu este un exfoliant suav, perfect pentru cei ce au pielea sensibilă. Amestecă-l cu miezul de dovleac și mierea și obține un mix grozav. Totuși încearcă să nu guști din pasta rezultată deoarece bicarbonatul de sodiu nu are cel mai bun gust din lume.

Dacă vrei că aceste scrub-uri să reziste mai mult atunci depozitează-le în borcănașe închise bine și păstrează-le la loc răcoros. Fiecare scrub va avea grijă de pielea ta într-un mod unic și eficient. Incearcă și nu vei avea nimic de pierdut!

 

Spread the love

De