Oamenii din Antichitate nu aveau nevoie de carti sau de tehnologia de care ne bucuram noi in prezent. Dar stiau! Stiau ce plante si uleiuri pot folosi pentru a vindeca, trata si preveni o varietate de afectiuni. Printre aceste remedii naturale se numara si uleiul de cocos, ale carui beneficii sunt cunoscute inca din cele mai vechi timpuri.

Uleiul de cocos este o sursa excelenta de energie. Se spune ca este singura sursa de hrana care contine trigliceride cu lant mediu. Imediat ce uleiul de cocos este consumat, aceste trigliceride se absorb in ficat. Apoi ficatul le transforma in energie.

In plus, uleiul de cocos joaca un rol-cheie in slabire. Dintre toate zonele din corp, grasimea din jurul burtii este cel mai greu de pierdut. Iar persoanele care au exces de grasime abdominala prezinta un risc mai mare de boli de inima decat persoanele cu un abdomen suplu.

Deoarece uleiul de cocos contine trigliceride cu catena medie (MCT), organismul le digera usor in ficat, transformandu-le in energie. Astfel, utilizarea uleiului de nuca de cocos in locul altor uleiuri este o modalitate excelenta de a pierde kilogramele in plus, fara a te simti lipsit de energie pe durata zilei.

Beneficiile acestui aliment miraculos nu se termina aici. Iata ce alte motive sunt sa incluzi uleiul de cocos in dieta zilnica:

Este o sursa excelenta de calciu. Nu sunt putini cei care nu au suficienta lactate in dieta lor. Unora, pur si simplu, nu le place sa bea lapte sau sa consume iaurt. Daca insa vei include o lingura de ulei de nuca de cocos in mancare, vei ajuta organismul sa isi creasca densitatea osoasa.

De asemenea, uleiul de nuca de cocos este benefic datorita continutului bogat de potasiu. Daca nu stiai, atunci cand ai o dieta privata de potasiu, risti sa ai probleme cu tensiunea arteriala. Dar chiar daca ai o tensiune arteriala buna, tot vei dori sa incluzi alimentele bogate in potasiu in regimul zilnic. Acest mineral este important pentru mentinerea volumului de fluid in organism si pentru reglarea echilibrului dintre electroliti si acizi, fiind astfel esential pentru sanatatea inimii.

Uleiul de cocos este un diluant natural al sangelui. Cand ai colesterolul rau prea mare, arterele se infunda din cauza acumularii de grasime. Acest lucru cauzeaza hipertesiune arteriala, deoarece inima trebuie sa lucreze mai repede pentru a transporta sangele prin artere. Neglijata, hipertensiunea arteriala poate duce la un atac de cord sau la un accident vascular cerebral. Doua linguri de ulei de nuca de cocos pe zi sunt suficiente pentru a creste cantitatea de colesterol bun in sange si pentru a reduce colesterolul rau in acelasi timp.

Nu in ultimul rand, uleiul de cocos stimuleaza sistemul imunitar, deoarece este foarte bogat in vitaminele C si B. De asemenea, este plin de minerale, avand in special magneziu si mangan. Cu atatia virusi in jurul tau, cu siguranta vei dori sa te protejezi cat mai bine si sa iti mentii sanatatea puternica. Prin includerea uleiului de cocos in dieta zilnica, vei reusi sa te protejezi de multe boli, in special de raceala si gripa.

Spread the love