pere

Dacă te gândești la pere doar în timpul sărbătorilor, când o grămadă de ele ajung în poștă într-un coș de cadouri de sărbători, pierzi. Perele s-au bucurat de secole pentru toată suculența lor delicioasă. Având în vedere că peste 3.000 de soiuri sunt cultivate în întreaga lume, există o pere pentru fiecare gust – de la moale și dulce la crocant și suculent.

Perele sunt mai potrivite decât gustul lor. Acest fruct oferă, de asemenea, beneficii nutriționale serioase. Perele pot ajuta la gestionarea greutății, pot îmbunătăți digestia, pot reduce riscul de diabet de tip 2 și multe altele.

Perele sunt pline de substanțe nutritive

O pere medie este o sursă bună de vitamina C; acest fruct conține, de asemenea, niște vitamine din potasiu, K, cupru, magneziu și B, conform Baza de date USDA nutrienți. De asemenea, perele sunt o sursă excelentă de fibre, care vă ajută să vă mențineți regulat sistemul GI.

Acestea vă pot reduce riscul de diabet de tip 2

Se crede că ambele farfurii și pere sunt deosebit de utile în reducerea riscului de diabet, datorită numărului ridicat de fibre, despre care se știe că ajută la menținerea nivelului de zahăr din sânge. unu studiu publicat în 2017 dovedește acest lucru, constatând o reducere cu 18% a riscului de diabet de tip 2 în rândul persoanelor care au raportat că au consumat cele mai multe farfurii și pere comparativ cu persoanele care au mâncat cel mai puțin. Potrivit studiului, pentru fiecare pere (sau ple) consumate pe săptămână, riscul de diabet a fost redus cu aproximativ 3%.

Pere oferă fitonutrienți benefici

Pere, în special cele cu piei colorate, furnizează fitonutrienți sau substanțe chimice naturale pentru plante, cum ar fi flavonoidele. Se știe că acești compuși ajută la menținerea inflamației scăzute prin neutralizarea radicalilor liberi – care pot provoca leziuni celulare care, la rândul lor, pot duce la boli cronice, cum ar fi bolile de inimă și cancerul. Radicalii liberi sunt, de asemenea, legați de îmbătrânirea prematură.

Ele ajută la gestionarea greutății

O pere medie are doar 100 de calorii. Și nivelul ridicat de fibre menționat mai devreme? Toate acele fibre vă ajută să vă saturați minunata, astfel încât să vă simțiți mulțumiți mai mult Iată cercetarea: într-un studiu de 12 săptămâni, femeile au fost împărțite în trei grupuri. Un grup a adăugat trei farfurii la dieta lor zilnică, un al doilea grup a adăugat trei pere, iar al treilea grup a adăugat trei fursecuri cu ovăz cu conținut scăzut de grăsimi. Studiul a constatat că femeile care au consumat plete sau perele au slăbit aproape două kilograme în 12 săptămâni—Fără a face alte modificări ale dietei.

Sunt ușor de adăugat la mese

Perele pot fi savurate în nenumărate feluri – de la micul dejun la desert – ceea ce face foarte simplu să obțineți beneficiile nutriționale fără prea multă muncă de pregătire sau timp de gătit. Încercați perfecte de pere sau pere feliate în cereale pentru micul dejun; la prânz, tăiați una într-o salată sau cu un sandviș de curcan sau brânză.

Pentru cină, pot fi coapte, prăjite sau adăugate la prăjituri. Și, desigur, perele fac gustarea portabilă perfectă. Încercați pere feliate cu unt de nuci sau o pere cu brie. La desert, nimic nu apare pe loc, cum ar fi o crumble de pere sau o tartă de pere. Da!

Spread the love

De

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *