Dacă vrei un mic dejun cu adevărat sănătos, nu te duce niciodată la fast-food (aici includem şi patiseriile). Dacă nu ai timp să mănânci acasă, opreşte-te în drum spre serviciu la un supermarket şi ia-ţi un iaurt sau un fruct.
Meniurile de mic dejun de la fast-food sunt în general nesănătoase, chiar dacă sunt promovate ca fiind alcătuite din produse proaspete şi delicioase. Majoritatea abundă în grăsimi, carbohidraţi şi sare (sodiu). Brioşele, de exemplu, sunt mai dăunătoare decât ai crede. De fapt, unele pot fi chiar mai consistente decât cozonacul, care are foarte multe calorii.
Dacă meniurile de prânz şi de seară se mai salvează cât de cât prin legume, cele pentru micul dejun nu au nici măcar acest avantaj.
Prea puţini oameni îşi introduc în meniul de dimineaţă fructe şi legume, meniu care abundă în majoritatea cazurilor în mezeluri, brânzeturi şi, eventual, cereale cu lapte.

Dacă tot ai ajuns la fast-food, alege ouăle sau produsele pe bază de ou, dar ţine cont de faptul că şi acestea au un dezavantaj. De exemplu, pateurile servite de majoritatea fast-food-urilor sunt congelate şi apoi încălzite pe loc. Evită pâinea, dacă nu este din cea 100% din făină integrală. Brioşele, croasanţii, gogoşile şi pateurile conţin o cantitate mare de acizi graşi de tip trans.
Nu te lăsa păcălit de ofertele fast-food. Da, fructele şi pâinea din făină integrală conţin substanţe hrănitoare, dar nu este şi cazul gogoşilor. Acestea sunt pline de grăsime, la care se adaugă o foarte mare cantitate de carbohidraţi.
Preparatele din carne, cum ar fi mezelurile (şuncă, salam), sunt bogate în aditivi alimentari nesănătoşi, în nitraţi şi sodiu.
Chiar şi preparatele din peşte, care ar putea să ţi se pară sănătoase, nu sunt indicate când iei micul dejun la fast-food. Acestea sunt pregătite pane şi ulterior prăjite în mult ulei. Abundă în acizi graşi de tip trans, conţinând la fel de multe grăsimi, colesterol şi carbohidraţi ca şi burgerii.