1111

Plante care ne ajuta intr-o cura de slabire.

Nu voi vorbi in acest articol despre trucuri care sa ajute intr-o cura de slabit.
Nu trebuiesc folosite remedii pentru arderea grasimilor, daca intr-o prima etapa nu s-a inceput anterior printr-o etapa de purificare si drenaj.
Mai intai e nevoie de stimulat tranzitul, diureza si functia ficatului pentru a curata organismul de toxine. Nerespectand aceste etape eficienta remediilor pentru arderea grasimilor va fi mai scazuta si toxinele vor continua sa se depuna in continuare in tesutul adipos.

1. Purificarea si drenajul.
Pregateste organismul pentru un raspuns eficient la remediile care lucreaza direct pe arderea grasimilor.
Detoxifierea se face prin eliminarea excesului de apa si toxine si prin combaterea constipatiei.
Aceasta etapa este foarte importanta in procesul de slabire.

2. Arderea grasimilor
Lipoliza se activeaza prin activarea metabolismului lipidic si a proceselor de producere a energiei la nivel celular, prin care sunt arse grasimile din depozitele adipoase.

De ce e bine sa urmam ambele etape consecutiv:
-daca s-ar sarii direct la remedii pentru arderea grasimilor, organismului i-ar fi greu sa se adapteze, pentru ca remediile pentru arderea grasimilor mobilizeaza grasimile din depozit si astfel se stimuleaza activitatea bilei. Iar cand intr-un organism exista deja o incarcatura de toxine mare, bila fiind una din principalele cai de eliminare va fi suprasolicitata.

Ce inseamna etapa de detoxifier : Purificare si drenaj
In aceasta prima etapa se desprind si se elimina toxinele din
organism. Sunt stimulate tranzitul intestinal, diureza dar si functia hepatica.
Cand exista un tranzit lent, din motivul stagnarii continutului intestinal, toxinele trec prin peretele intestinului direct in sange, recirculand in sange produc imbolnaviri in timp.
Prin stimularea diurezei si functiilor ficatului, toxinele sunt eliminate prin bila si urina.
Perioada de purificare poate dura 1-2 luni , in functie de incarcatura organismului care e in stransa legatura cu surplusul de greutate.

Plante recomandate pentru purificare si drenaj:
1.Senna – Are rol de stimulare a tranzitului intestinal
2.Hibiscus – stimuleaza diureza si usor peristaltismul intestinal
3.Soc – Stimuleaza detoxifierea prin transpiratie, cresterea diurezei si peristaltismului intestinal si contine vitamine si minerale.
4.Ceai verde – Creste termogeneza (functie a organismului de a produce caldura) prin activarea arderea grasimilor, are efect diuretic
5.Lucerna – Detoxifica ficatul si alcalinizeaza (combate aciditatea din mediul intern) – are si saruri minerale si vitamine.
6. Aloe vera – stimuleaza functiile ficatului, secretia bilei, normalizeaza si activeaza metabolsimul stimuland si peristaltismul intestinal
7.Ortosiphon – stimuleaza functia excretoare a rinichilor, ajuta la eliminarea apei din organism prin efect diuretic.
Remedii pentru controlul apetitului.

Persoanele care tin o cura de slabira trebuie reduca portiile, sa reduca cantitatile de carbohidrati , mai ales ca carbohidratii simplu cu indice glicemic mare(despre asta intr-un material viitor)
sunt principalii vinovati de luarea in greutate.

Prin controlul apetitului se intelege reducerea poftei de mancare si instalarea unei senzatii de satietate, astfel se actioneaza la nivelul centrului satietatii din hipotalamus.
Pentru a obtine senzatia de satietate se consuma plante medicinale care isi vor mari volumul prin absortia fluidelor din stomac si exercita o presiune asupra asupra peretilor intestinali, din senzatia de preaplin cu un aport minim de calorii.

Plante folosite in aportului apetitului:
Hoodia gardonii – Actioneaza la nivelul centrului satietatii din creier – hipotalamus, elibereaza un compus apropiat de glucoza, dar de 100 de ori mai puternic care inhiba senzatia de foame.
Plantago Ovata denumita si Psyllium – e bogata in mucilagii si fibre care impreuna cu apa cresc volumul intestinal
Fibre de grau vegetale- Absorb apa si isi cresc volumul de 8-14 ori, inducand senzatia de satietate.
Senna – inhiba reabsortia apei la nivelul intestinului gros, creste volumul si presiunea asupra peretilo intestitinali, reducand sezatia de foame.Mai favorizeaza laxatia.

Urmeaza partea a 2: Plante care sa ajuta la arderea grasimilor(lipoliza)

Spread the love

De

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *