slabire

Într-o lume ideală, am putea să ne alegem în ce parte a corpului să slăbim şi cât să păstrăm din formele care ne plac. În lumea reală, lucrurile nu stau tocmai aşa.

E adevărat, atunci când pierdem în greutate, există părţi ale corpului care slăbesc mai rapid decât altele.

Celebra nutriţionistă Janet Bond Brill spune că felul în care slăbim este diferit de la o persoană la alta, deoarece acest lucru este strâns legat de profilul genetic al fiecărui organism. De exemplu, dacă ai tendinţa de a depune grăsimea în jurul taliei, foarte probabil tot de aici vei slăbi prima dată. În acelaşi timp, dacă acea greutate în plus se depune la nivelul sânilor, aşa cum se întâmplă la majoritatea femeilor, vei constata că începi să slăbeşti prima dată în zona pieptului.

Sursa foto Flickr

De asemenea, felul în care slăbim este determinat şi de alţi factori, cum ar fi sexul, vârsta, lipsa sau intensificarea exerciţiului fizic, tipul de dietă adoptat, menopauza (când dispunerea depozitelor adipoase se modifică).

Multe femei se plâng de faptul că nu pot să slăbească atât de uşor în anumite zone ale corpului – de obicei şolduri, coapse, fese – chiar după multe săptămâni de dietă severă. Dr. Brill explică acest lucru prin faptul că natura le pregăteşte tot timpul pe femei pentru a fi însărcinate şi păstrează aceste depozite de grăsime ca rezerve de energie şi sistem de protecţie pentru viitorul bebeluş.

Prin urmare, nu putem avea un control prea mare atunci când vine vorba de slăbirea localizată.

Totuşi, s-a constatat că femeile care fac mişcare, dar au şi un regim alimentar adecvat, au slăbit mai mult în zona taliei decât cele care au adoptat doar o dietă hipocalorică. Atunci când facem mişcare, rata metabolismului creşte, ceea ce determină consumarea grăsimii viscerale, cea care măreşte zona abdominală, spune Dr. Brill.

Aşa că, dacă doreşti să porţi din nou jeanşii preferaţi, ar fi bine ca, pe lângă dieta aleasă, să aloci ceva mai mult timp exerciţiului fizic. Poate că nu sună prea atractiv, dar este cel mai sănătos, iar satisfacţia rezultatelor va fi deplină.

 

Spread the love

De

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *