dieta

De zeci de ani, oamenii au fost fascinați de toate lucrurile Oprah, inclusiv de orice dietă pe care o urmează și o recomandă. Cel mai recent se numește Planul OMD, în care OMD reprezintă One Meal a Day. Acest lucru nu înseamnă a te limita la o singură masă zilnică, ci mai degrabă să te angajezi să mănânci o masă pe bază de plante pe zi – o schimbare care îți poate îmbunătăți sănătatea și avea un impact pozitiv asupra planetei.

Planul OMD a fost creat de Suzy Amis Cameron, ecologistă și cofondatoare a MUSE, o școală privată din Calabasas, California, cu o bucătărie în întregime pe bază de plante, care tocmai a câștigat premiul „Cel mai verde restaurant din lume”.

De curând, Suzy a participat la SuperSoul Sunday pentru Oprah pentru a vorbi despre plan și despre ea carte corespunzătoare, care include zeci de rețete pe bază de plante ale familiei sale. Oprah, care se află la bord, a început un OMD de 30 de zile provocareși a filmat o bucătărie video cu Suzy, care prezintă rulourile de primăvară ale cărții.

Potrivit Cameron, simpla preparare a unei mese zilnice pe bază de plante ajută la economisirea apei și a copacilor, la reducerea gazelor cu efect de seră și chiar la protejarea animalelor pe cale de dispariție. În același timp, comutatorul îmbunătățește sănătatea generală și reduce riscul de boli cronice, inclusiv boli de inimă, cancer, diabet de tip 2 și obezitate.

Cartea include un plan de masă de 14 zile și zeci de rețete, cum ar fi budinca de chia, smoothie-uri, hummus de cartofi dulci, falafel de casă, spaghete bologneze (făcute cu Dincolo de carne) și chiar deserturi, cum ar fi tortul de morcovi vegan și mousse de ciocolată.

De asemenea, conține informații și resurse utile. O statistică care mi-a rămas cu adevărat este următoarea: când o singură persoană alege să facă una din mesele zilnice pe bază de plante, economisește aproximativ 200.000 de litri de apă și economisește echivalentul de carbon al conducerii de la Los Angeles la New York un an.

Sfaturile pentru bucătărie includ cum să-ți faci propriul lapte de nuci, să înmoaie fasolea și legumele murate. Cartea oferă, de asemenea, opțiuni de preluare și explicare a modului de cumpărare și stocare a mai multor alimente vegetale.

LEGATE DE: Ce este dieta Noom? Un nutriționist explică

După ce ea și soțul ei (regizorul James Cameron) au devenit vegani, Cameron a devenit oarecum evanghelist pentru mâncarea pe bază de plante. Dar a descoperit că mulți oameni au fost copleșiți de ideea de a deveni în întregime pe bază de plante peste noapte. Cu toate acestea, a făcut doar o singură masă pe zi pe bază de plante.

Oprah numește planul „ușor de înțeles”. Cameron se referă la aceasta drept „soluția simplă și elegantă” și crede că această mică schimbare vă poate ajuta să pierdeți în greutate, să îmbunătățiți energia, să susțineți pielea și părul strălucitor, să îmbunătățiți sănătatea, să economisiți bani, să vă îmbunătățiți viața sexuală și, simultan, să economisiți planeta. Cartea este plină de povești despre oameni care au adoptat planul, cu rezultate care includ pierderea substanțială în greutate, o concentrare mentală mai bună, balonarea scăzută, o piele mai clară și markeri de sănătate îmbunătățiți, cum ar fi scăderea tensiunii arteriale.

Cred că OMD este inteligent, împuternicit și durabil. Și dacă alegeți mâncăruri sănătoase, integrale, pe bază de plante, vă veți spori instantaneu aportul de vitamine, minerale, antioxidanți, fitonutrienți și fibre care protejează sănătatea. Este, de asemenea, important, deoarece criza climatică este o urgență de sănătate publică, cu implicații care includ insecuritatea alimentară, riscurile pentru siguranța apei, poluarea aerului și bolile purtate de insecte. Potrivit oamenilor de știință, alimentele pe care le consumăm joacă un rol major în condițiile climatice, inclusiv producerea unei treimi din toate emisiile globale de gaze cu efect de seră.

Concluzie: Planul OMD este în conformitate cu recomandările nutriționale actuale, cum ar fi dieta planetară, care solicită reducerea drastică a alimentelor pe bază de animale și consumul de mai multe plante. Dar OMD este mai simplu, mai simplu și ușor de pus în aplicare. Îmi place cuvântul lui Oprah, „ușor de înțeles” și Oprah însăși – pentru că a răspândit vestea despre acest proach simplu pentru a-ți îmbunătăți sănătatea viitoare și pentru a susține casa pe care o împărtășim cu toții: Pământul.

Spread the love

De

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *