Ies ca băutor de cafea. De mult am iubit aroma și aroma cafelei, precum și ritualul reconfortant de a-mi începe ziua cu o ceașcă de Joe. Dar cofeina pur și simplu nu era de acord cu mine. Pe lângă faptul că mă face să fiu puțin anxios și să-mi irit sistemul digestiv, cofeina făcea ravagii serioase cu energia mea.

Situația mea personală este un pic neobișnuită prin faptul că îmi împart timpul între New York și Los Angeles, așa că trăiesc în două fusuri orare diferite și sunt în avion la fiecare două săptămâni. Însă mulți dintre clienții mei, care călătoresc adesea pentru muncă sau pur și simplu țin ore neconvenționale, se luptă cu aceeași problemă: un aport erratic de cofeină poate duce la creșteri și scăderi de energie care, în cele din urmă, vă fac să vă ridicați.

La fel ca mulți dintre clienții mei, când am renunțat la cofeină, m-am simțit mai bine în câteva zile. Am adormit mai repede și am dormit mai profund. Energia mea a crescut și m-am simțit mai acordat la nivelul meu adevărat de energie, demascat de efectul stimulant al cofeinei.

Pentru mine, renunțarea la cofeină mi-a îmbunătățit foarte mult calitatea vieții și bunăstarea generală. Dar nu aveam să renunț la iubita mea cafea – sau ceai, de altfel. Din fericire, există opțiuni delicioase fără cofeină pentru a vă bucura de ambele, cu beneficii pentru sănătate de pornit.

Cea mai bună cafea decafeinată

Actualul meu brand preferat de cafea decafeinizată este Cafeaua instantanee organică de comerț echitabil Mount Hagen (13 USD, amazon.com). Procesul liofilizat al Muntelui Hagen nu folosește nicio formă de conservanți sau aditivi, iar fasolea este decofeinizată folosind un proces de dioxid de carbon și apă care păstrează aroma și nu conferă substanțe chimice.

Întotdeauna păstrez în pungă pachete cu un singur serviciu, mai ales că unele pete de cafea de ultimă generație nu oferă espresso decafeinizat. Păstrarea acestora la îndemână înseamnă că pot comanda pur și simplu o apă fierbinte sau lapte de migdale aburit, presărat în cristalele mele și un pic de scorțișoară și să mă bucur oricând de o cafea decafeinizată delicioasă, netedă și organică.

Din punct de vedere nutrițional, cafeaua decafeinizată oferă câteva avantaje importante. Rămâne bogat în antioxidanți și substanțe nutritive găsite în cafeaua obișnuită, inclusiv unele magneziu, potasiu și vitamine B. Acesta poate fi motivul pentru care consumul atât de obișnuit, cât și de decafeinizat au fost corelate cu un risc redus de diabet de tip 2 și anumite forme de cancer, precum și cu protecția ficatului.

De asemenea, beneficiile mentale ale cafelei nu sunt atribuite în întregime cofeinei – antioxidanții și alți compuși bioactivi joacă un rol, ceea ce înseamnă că chiar și decafeinizarea vă poate oferi un impuls creierului!

LEGATE DE: Cele 4 mărci de cafea pe care un nutriționist le cumpără întotdeauna online

Cel mai bun ceai decafeinat

Ca și în cazul cafelei, un proces de dioxid de carbon și apă pentru îndepărtarea cofeinei din ceai este de preferat unui solvent chimic. Această metodă păstrează marea majoritate a antioxidanților din ceai, care s-au dovedit a reduce inflamația și a păstra celulele de daunele legate de îmbătrânire și boli. Una dintre mărcile mele preferate care se potrivește acestui proiect de lege este Cofeină verde pură a lui Yogi (6 dolari, amazon.com. În plus față de gustul său neted, fiecare pungă de frunze de ceai organic vine cu un mesaj înălțător pe etichetă, precum „Recunoștința este ușa deschisă a abundenței”. Grozav!

O notă importantă: cafeaua și ceaiul decafeinizat nu sunt complet fără cofeină, dar trebuie să fie cel puțin 97% fără cofeină. Asta înseamnă că o cafea de 8 uncii poate conține 2 până la 7 mg de cofeină, comparativ cu aproximativ 50 până la 65 mg într-un espresso sau 95 până la 165 mg într-o ceașcă preparată; și o singură pungă de ceai poate furniza 10 mg.

Cum să scapi de cofeină

Dacă vă gândiți să renunțați la cofeină, puteți fie să vă înțărcați treptat, fie să vă faceți curcan rece. Prima este cea mai bună opțiune dacă doriți să evitați simptomele de sevraj, care pot include oboseală, dureri de cap și iritabilitate. Acesta din urmă poate să te lase să te simți de-a dreptul mizerabil, dar efectele ar trebui să dispară după aproximativ trei zile. În ambele cazuri, eliberarea ar putea fi cheia pentru a te simți mai bine. Și cea mai bună parte este că nu trebuie să renunțați la beneficiile nutriționale (sau la plăcere) ale cafelei sau ale ceaiului în acest proces.

Spread the love

De

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *